Oscar 2013: Moda sa crvenog tepiha

0

Prije nekoliko sati je završena 85. dodjela nagrada Filmske akademije, a ono što nam je privuklo pažnju svakako su poznate dame i njihove fantastične kreacije. Prije toga, bitno je napomenuti da je britanski glumac Daniel Day-Lewis osvojio trećeg Oscara, što ga čini jedinim glumcem koji je imao čast da ovu nagradu osvoji čak tri puta.

Oscara za najbolju žensku ulogu dobila je mlađahna Jennifer Lawrence (toplo preporučujemo film “Silver linings playbook”), a upravo je njena haljina proglašena za jednu od najboljih.

Evo kako su izgledale i ostale slavne dame na crvenom tepihu.

 

Mlada glumica ima razloga za slavlje – sa samo 22 godine osvojila je prvog Oscara! Pored toga, njena haljina, sa potpisom Dior, je jednostavna, ali veoma elegantna.

 

Jessica Chastain se odlučila za Armanijevu haljinu koja joj ističe figuru. Pored toga, boja haljine se slaže i sa bojom njene kose, a crvene usne su dodatni plus.

 

Naomi Watts, zvijezda filma “The impossible”, u haljini koju potpisuje Armani – seksi, privlačno, elegantno.

 

Helen Hunt je pokazala da za fantastičnu haljinu nije potreban “skupi” dizajner. Haljina je kupljena u H&M, a tamno plava nijansa se savršeno slaže sa njenim tenom.

 

Nicole Kidman je ove godine imala relativno lak zadatak, kada je u pitanju odabir haljine. Naime, u odabiru joj je pomogao muž Keith Urban. Haljinu potpisuje L’Wren Scott.

 

Haljina koja je definitivno naš izbor! Za kreaciju se pobrionuo Dior, a Charlize Theron je još jednom pokazala kako ima istančan ukus.

 

Skidamo kapu zvijezdi filma “Django Unchainded”, Kerry Washington, na veoma smjeloj kombinaciji. Njena crvena haljina, u pustinji blijedih tonova, bila je prava oaza. Za haljinu je zaslužan modni studio Miu Miu.

 

Bridget Jones, pardon, Renee Zellweger izgledala je odlično u haljini koju je specijalno za nju kreirala Carolina Herrera.

 

Jennifer Aniston, koja u većini slučajeva bira crne, elegantne haljine, ipak je došla u prekrasnoj crvenoj haljini koju potpisuje Valentino.

 

I zvijezda filma “Lincoln”, dvostruka oskarovka Sally Field, odlučila se za crvenu haljinu koju potpisuje Valentino.

 

“Rekla sam Donateli da želim haljinu koja će oslikavati Bond djevojku”, izjavila je Halle Berry tokom defilea na crvenom tepihu. Donatella Versace je prilično ozbiljno shvatila zadatak i rezultat je bio fantastičan.

 

Amanda Seyfried se odlučila za fantastičnu haljinu modnog studija Alexander McQueen. Bravo!

 

Amy Adams je, kao i uvijek, bila veoma elegantna i jedinstvena, u haljini koju potpisuje Oscar de la Renta.

 

Dobitnica Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu, Anne Hathaway, izgledala je odlično u blijedo-ružičastoj haljini koju potpisuje Prada.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info