6 stilova oblačenja za vitkiji izgled

0

Iako su zdrava ishrana i redovno vježbanje odlični za dobar izgled, postoji i par malih trikova pomoću kojih možete izgledati vitkije. Ako želite da izgledate kao da imate par kilograma manje, pratite sljedeće načine oblačenja.

Vertikalne pruge


Izbjegavajte odjevne predmete sa horizontalnim prugama, jer one vaše tijelo čine većim i širim nego što to ono zapravo jeste. Umjesto toga, birajte odjevne predmete sa vertikalnim prugama, koji će stvoriti iluziju da izgledate viši te će “ukloniti” par suvišnih kilograma.

Štikle


One ne samo da vam pomažu da izgledate viši već vas čine i malo tanjima. Pošto ste, kada ih nosite, viši tako se čini i da se tjelesna težina ravnomjerno raspoređuje po tijelu. I, ovo ne “pali” kod enormno visokih štikli koje vam onemogućuju da držite pravilnu ravnotežu – riječ je o visini štikle između 5 i 8 cm.

Crno


Univerzalna je činjenica da žene, kada nose crnu odjeću, izgledaju vitkije. Jakna, majica, pantalone ili mala crna haljina – sasvim je svejedno. Ono što je bitno jeste da, kada nosite ove odjevne predmete, izgledate vitkije.

Blejzer


On će vam pomoći da izgledate vitkije i elegantnije, a uvijek je in tako da sa njim nikada nećete pogriješiti.

Košulje


Kada želite da se obučete u ležernom stilu, birajte košulje umjesto majica. Majice nemaju specifičan oblik te mogu istaći problematične dijelove tijela. Kada je riječ o košuljama, bitno je da izbjegavate strukirane modele, inače nećete ništa postići.

Tamnije boje


Ako želite da “prikrijete” suvišne kilograme, onda bi trebalo da birate odjeću tamnijih nijansi. Ne mislimo da stalno trebate nositi crno, ali bi bilo dobro da birate, pored crne, odjeću koja je tamno plave, ljubičaste, tamno zelene, kestenjaste i braon boje. Svjetlije nijanse, poput bijele, svijetlo ružičaste, svijetlo plave i žute, imaju tendenciju da istaknu pravi oblik vašeg tijela, a to je upravo ono što ne želite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info