Najbolji kućni lijekovi protiv mitesera

0

Iako na tržištu postoji mnoštvo lijekova, tretmana i drugih proizvoda protiv mitesera, prednost kućnih lijekova je u tome što ne ostavljaju nikakve neželjene efekte, prirodni su i puno su jeftiniji od fabričkih. Donosimo par najboljih.

 

Sok od limuna

Sok od limuna jedan je od najboljih kućnih lijekova za uklanjanje mitesera. Najbolje je da ga nanosite na lice prije spavanja. Presijecite limun i nježno ga utrljajte na lice, posebno obraćajući pažnju na područja zahvaćena miteserima. Ujutro lice temeljno operite hladnom vodom. Sok od limuna uklanja višak masti sa kože te vam na taj način pomaže da se brže riješite mitesera.

 

Cimet

Cimet je, takođe, veoma efikasan lijek protiv mitesera, posebno ako se pomiješa sa sokom od limuna. Potrebno je da od pomenutih sastojaka napravite pastu i da je nanesete na lice. Nakon dvadeset minuta isperite hladnom vodom. Ovaj lijek ne samo da vam pomaže da se riješite mitesera već sprečava i stvaranje novih.

 

Bjelance

Jedan od popularnijih kućnih lijekova protiv mitesera je bjelance. On može biti mnogo efikasniji, ako ga pomiješajte sa kašikom meda. Smjesu nanesite na mitesere i nakon dvadeset minuta do pola sata isperite hladnom vodom. Upotrebljavajte redovno ovaj lijek i veoma brzo ćete vidjeti rezultate.

 

Paradajz

I paradajz može pomoći u uklanjanju mitesera. Napravite pire od paradajza (najbolje je da koristite blender) i nanesite na lice. Nakon dvadeset minuta isperite hladnom vodom. Napomena: ako imate osjetljivu kožu, najbolje je da ovaj lijek ne koristite.

 

Iako su pomenuti lijekovi veoma efikasni u uklanjanju mitesera, potrebno je da imate na umu par stvari kako biste ostvarili najbolje i najbrže rezultate. Na primjer, morate izbjegavati iskušenje da “cijedite” mitesere, jer na taj način dolazi do širenja masti i ulja na koži i izazivanja infekcija, što može rezultirati stvaranjem još više mitesera pa čak i bubuljica i akni.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info