6 situacija u kojima je normalno da ste ljubomorni

0

Gotovo da ne postoji osoba koja bar jednom u životu nije bila ljubomorna. Ljubomora je sasvim normalna stvar u vezama, ali ne treba pretjerivati i uvijek “praviti od muhe slona”. Ipak, postoje određene situacije kada trebate biti ljubomorni. Evo i koje su to.

 

Kada ga uhvatiš kako “skida pogledom” drugu

Sasvim je normalno da “odmjerite” nekoga ko dobro izgleda (na to niko nije imun). Međutim, ako on pilji i skida pogledom drugu ženu dok je s tobom, to je sasvim neprimjereno i nepristojno. Kaži mu da ti to smeta.

 

Njegova nova koleginica izgleda kao manekenka

Pošto je radno mjesto “najplodnije” tlo za prevaru, ovo je potencijalno opasna situacija. Ali, prije nego pošiziš, priznaj mu da se osjećaš malo nesigurno. Nakon toga procijeni njegov odgovor: ako je osjećajan i umirujući, među njima nema ništa. Ipak, ako te “otkači”, to je signal da između njih nešto ima.

 

Kada se viđa sa bivšom na piću

U ovom slučaju je potrebno da obratiš pažnju na znakove upozorenja: nije te upoznao s njom, nedavno su raskinuli, izletjelo mu je da i dalje osjeća nešto prema njoj ili je ona izrazila ljutnju ili ljubomoru prema tebi. Sve navedeno ukazuje da bi se, ispod površine, moglo dešavati i nešto više.

 

Neće da ti kaže kome šalje sms-ove

Postoje tri mogućnosti zašto to radi: 1) ako si prilično nasrtljiva da saznaš svaki njegov pokret, to može biti znak otpora; 2) možda namjerno želi da te iritira iz nekog razloga; 3) možda je zaista glup da se dopisuje s drugom dok je s tobom. U svakom slučaju, izvedi stvari na čistac i saznaj šta se stvarno dešava.

 

Izlazi sam sa njegovim prijateljicama

Ako si ih upoznala i svi skupa izlazite s vremena na vrijeme, onda nema mjesta za brigu. Ali, ako on često kupuje nekoj od njih poklone, ako se viđa sa njima na redovnoj bazi (recimo, svakog četvrtka uveče) ili ako mu glas omekša kada priča s njima, možda je nešto drugo u pitanju.

 

Često govori kako je tvoja prijateljica seksi

Ovo i nije strašna stvar, sve dok se uklapa u kontekst razgovora, na primjer, ako pričate o tome kako ljudi izgledaju. Međutim, ako njegov komentar dolazi “iz vedra neba” ili ako to često spominje, onda to znači da ga ona privlači, što je sasvim OK, sve dok ne preduzima bilo kakve korake u tom pravcu. Ako ti smeta, kada sledeći put to spomene, reci mu da ti se baš sviđa njegov najbolji drug. To bi ga trebalo ušutkati.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info