Zašto trebate piti čaj od kamilice

0

Kamilica je popularan biljni lijek. Koristi se od davnina u medicini, a veoma je učinkovita kao lijek protiv depresije te može pomoći da se riješite drugih, raznih, oboljenja. Evo par razloga zbog kojih bi trebali uživati u čaju ove mirisne biljke.

 

Opušta mišiće i menstrualne grčeve

Jedan od najboljih načina upotrebe kamilice je za opuštanje mišića. Dvije do tri šolje ovog ukusnog čaja dnevno pomoći će vam da se riješite napetosti i da opustite mišiće. On, takođe, smiruje i grčeve tokom onih dana u mjesecu.

 

Pomaže da bolje spavate

Kamilica sadrži komponente koje imaju umirujuća svojstva. Popijte šolju čaja od prije nego odete u krevet i taj jednostavni lijek će vam pomoći da bolje spavate.

 

Smiruje želudac

Kamilica umiruje bol u želucu te pomaže da se ublaže problemi sa crijevima. Pored toga, pomaže i kod varenja hrane. Uvijek možete pijuckati čaj tokom obroka.

 

Bori se protiv prehlade

Šolja vrelog čaja od kamilice može vam pomoći da se brže riješite prehlade, s obzirom da biljka ima antibakterijska svojstva.

 

Brže liječi rane

Prilikom posjekotina i površinskih rana, obloge od čaja od kamilice ili krema od kamilice mogu vam pomoći da rane brže zarastu. Pored toga, ulje kamilice dobar je lijek za kožne bolesti, a pomaže i da se poboljša kvalitet kože.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info