Zdrava i lijepa kosa: Tretman maslinovim uljem

0

Tokom hladnijeg vremena, naša kosa je izloženija unutrašnjem toplom vazduhu. Samim tim, ona postaje suha i oštećena te je potrebno da joj vratite sjaj i zdrav izgled. Evo jednostavnog rješenja. Ovaj tretman će vašoj kosi vratiti sjaj, prirodnu vlažnost i zdrav izgled. Maslinovo ulje hrani, obnavlja i poboljšava jačinu i elastičnost kose.

Sastojci


U zavisnosti od dužine i gustine kose, sledeće mjere su dovoljne za jedan do dva tretmana:

  • 120 ml maslinovog ulja
  • 5 kapi eteričnog ulja tamjana
  • jedna plastična kesa koja može stati na glavu.

Sipajte maslinovo ulje u teglu sa poklopcem, a zatim dodajte eterično ulje. Stavite poklopac na teglu i dobro je protresite kako bi se ulja sjedinila. Nakon toga, potrebno je da teglu ostavite na hladnom i mračnom mjestu 24 sata. Ponovo protresite prije upotrebe.

Isperite kosu toplom vodom. Među dlanovima ugrijete oko 15 ml dobijene smjese. Vrhovima prstiju utrljajte ulje u vlasište, kružnim pokretima. Postupak ponavljajte dok cijelo vlasište ne izmasirate. Ostatak ulja nanesite na vrhove.

Na glavu stavite plastičnu kesu (tako da sva kosa bude ispod nje) i pričvrstite gumicom ili šnalom. Nakon pola sata kosu isperite toplom vodom i šamponirajte kao i obično.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info