3 proizvoda za njegu kože koja izazivaju bore i rak

0

Prije nego izlazite van uredno nanosite kremu ili losion sa visokim zaštitnim faktorom, obavezno stavljate sunčane naočale, a ponekad čak i šešir. Vjerujete kako ste uradili sve kako treba. Međutim, niste svjesni da ste napravili tri greške koje vas mogu koštati oštećenja kože izazvanim suncem.

Sjaj za usne


On zaista izgleda fantastično na usnama, ali slično tome kako masti i ulje na vašoj koži povećavaju oštećenja izazvana suncem, sjaj za usne reflektuje sunčeve zrake, povećavajući vašu izloženost suncu. Rješenje? Koristite sjaj za usne sa zaštitnim faktorom.

Parfem


Neki parfemi sadrže bergamot, mirisno voće koje je fotosenzitivno, što znači da može da izazove smeđe mrlje na koži kada dođe u kontakt sa sunčevom svjetlošću. Rješenje: pošpricajte parfem na odjeću, umjesto direktno na kožu.

Proizvodi za njegu kože


Proizvodi za njegu kože bazirani na vitaminu A (kao što su retinol i retin-A) mogu biti odlična pomoć kod rješavanja od akni i sitnih bora, ali oni vašu kožu čine ekstra osjetljivom na sunce. Rješenje: povedite više računa o nanošenju krema ili losiona sa zaštitnim faktorom te nosite šešir sa širokim obodom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info