Ostanite mirni: Stvari oko kojih se ne vrijedi svađati u vezi

0

Svaka veza ima svoje uspone i padove, a ni svađe i sitna podbadanja nisu izuzetak. Iako su manje razmirice dobre za vezu, postoje određene stvari oko kojih se ne vrijedi prepirati i gubiti živce. Evo i koje su to.

 

Stvari koje se ne mogu promijeniti

Razmislite o osobi s kojom ste u vezi i zbog čega ste zapravo zajedno. Da li postoje dijelovi njegove ličnosti koji te sada frustriraju? Prije nego se počnete svađati oko toga kakav je (u odnosu na ono kakav vi želite da on bude) znajte da nije fer da pokušate promijeniti ili oblikovati nekoga u nešto što vi smatrate da on treba da bude. Ako na početku veze niste imali problema sa njegovim “mušicama”, sada od njega ne možete očekivati da se promijeni.

 

Male stvari

Čak i najbolji među nama imaju male navike koje često znaju “izbiti iz cipela”, kao što su ostavljanje paste za zube otvorenom, nespremanje kreveta i slično. Međutim, te male stvari nisu vrijedne svađe. Naravno da ga možeš podsjetiti da zatvori pastu za zube nakon njenog korištenja, ali ne dozvolite da vas to izbaci iz takta. Svađanje oko sitnica je gubitak vremena koji vam crpi energiju i narušava harmoniju vaše veze.

 

Finansije

Parovi se često svađaju oko finansija, ali prije nego ponovo prekoračite mjesečni budžet, nađite način da vaš kombinovani prihod ide vama u korist, a ne protiv vas. Svađa oko novca obično ljude čini ljutima i izaziva stres. Umjesto toga, nađite vremena kada ste oboje opušteni i skupa poradite na kreiranju mjesečnog budžeta i plana štednje, oko kojeg ćete se oboje složiti te se tako nećete svađati oko toga ko je, kada i koliko novca potrošio.

 

Vrijeme provedeno zajedno

Kada je riječ o intimnosti, svako ima različite potrebe. Neki vole da budu sa svojim partnerom 24 sata dnevno, dok je drugima potrebno da, usred tog zajedništva, provedu malo vremena nasamo. Ako vi i vaš partner imate različite potrebe oko prostora i intimnosti, nema svrhe da se svađate oko toga. Potrebno je da imate na umu da, dok god se volite, bićete u stanju da nađete balans između vaših potreba.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info