4 neočekivana savjeta za ljepotu koji funkcionišu

0

Prilikom uljepšavanja često se koriste skupi fabrički proizvodi koji, koliko su dobri, mogu imati i neželjene efekte. S druge strane, mali trikovi uz pomoć prirodnih proizvoda i preparata, koji nam često ne bi pali na pamet, mogu biti efikasniji te veoma rijetko ostavljaju neželjene nuspojave. Evo o čemu se radi.

 

Med za čisto lice

Otarasite se skupih proizvoda za pranje lica i počnite da koristite med u te svrhe. On ne samo da pomaže da vam koža bude blistava već djeluje i kao odlično sredstvo protiv upala. Potrebno je da ga nanesete na lice i istrljate te da ga isperete mlakom vodom. Odličan je i za skidanje šminke.

 

Riješite se žuljeva uz pomoć vazelina

Protiv tvrdoglavih žuljeva koji kvare izgled vaših stopala, prije spavanja koristite izdašne količine vazelina koje ćete temeljno utrljati u stopala. Nakon toga obujte udobne čarape. Sledećeg jutra vaša stopala će biti lijepa i hidratizirana. Nemojte se obeshrabriti ako ne uspijete iz prvog pokušaja, jer je postupak nekada potrebno ponoviti više puta.

 

Parenje za duže trajanje šminke

Može zvučati pomalo čudno, jer prva stvar koja vam padne na pamet pri pomenu pare je znojenje, ali isprobajte ovaj metod. Nakon nanošenja šminke, potrebno je da malo “naparite lice”. Desetak sekundi je sasvim dovoljno. Ovaj metod vam može pomoći da vam šminka duže ostane na licu.

 

Kafom protiv podbratka

Podbratka se veoma teško otarasiti i potrebno je mnogo vježbe i pravilne ishrane kako bi se konačno postigli željeni rezutati. Ipak, ako želite privremeni, ali djelotvoran lijek protiv podbratka, evo šta trebate uraditi: napravite gustu pastu od mljevene kafe i vode. Dobro promiješajte sastojke, kako bi pasta bila ujednačena te je nanesite na kožu. Kofein pomaže u “isušivanju” dodatnih tečnosti i nadutosti te je odličan lijek da se privremeno riješite podbratka.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info