Riješite se podočnjaka sa zamrznutim krastavcima

0

Da li prođe ijedan dan, a da ne sjedite za računarom? Bez obzira da li vam je to u prirodi posla ili računar koristite radi razonode, teško se može i zamisliti da ga u današnje vrijeme neko ne koristi. Međutim, zbog toga često dolazi do pojave podočnjaka i natečenosti očiju. Kako biste se najlakše riješili pomenutog problema, pokušajte sledeći recept.

 

Krastavac je već odavno poznat kao jedno od najboljih sredstava protiv otečenih očiju. Sa visokim nivoom vitamina K, njegova kora pomoći će vam da smanjite kapilare, smanjite pojavu tamnih kolutova ispod očiju i vratite koži oko očiju zdrav izgled. S obzirom da sadrži visok nivo vode, krastavac vam može pomoći i da hidratizirate i osvježite kožu oko očiju.

Za ovu masku vam je potreban jedan veliki krastavac i 10 do 12 tufera.

Krastavac je potrebno izmiksati štapnim mikserom (ili u blenderu) dok ne postane tečan. Kako biste ga razrijedili, možete dodati i malo vode. Potopite tufere u sok od krastavca te iscijedite višak tečnosti pritiskanjem tufera između dlanova. Nakon toga tufere stavite u vrećicu za zamrzivač (pazite da budu postavljeni ravno, a ne jedan preko drugog; u zavisnosti od veličine vrećice, moći ćete ubaciti 4 do 6 tufera) te ih ubacite u zamrzivač. Sledeći put kada budete imali podočnjake ili natečenost očiju, izvadite dva tufera, malo ih odmrznite te stavite ih na oči na deset minuta.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info