3 koraka do prekrasnih usana

2

Kako biste imali lijepe i zdrave usne, potrebno je da im posvetite malo pažnje i pružite odgovarajuću njegu. Evo i kako to najlakše možete postići.

 

Piling

Isto kao što je piling potreban za druge dijelove tijela, kako biste se riješili nečistoća i mrtvih ćelija kože, potreban je i vašim usnama. Možda zvuči pomalo kontradiktorno, ali “trljanje” usana sprečava njihovo pucanje. Pokušajte sa pilingom za usne, a ako vam se ne daje novac za pomenuti, uvijek možete napraviti domaći piling – ovdje saznajte i kako. Nakon toga nanesite balzam za usne.

 

Zaštita

Ispucale i suhe usne koje se ljušte prava su noćna mora. Na usnama se mogu pojaviti opekotine, kao i na drugim dijelovima kože pa je potrebno da ih zaštitite balzamom ili kremom za usne sa zaštitnim faktorom. Nanosite ga svakodnevno, a češća primjena se preporučuje kada boravite vani.

 

Hidratacija

Naravno, kao i ostatku tijela, tako je i vašim usnama potrebna vlažnost, a najbolji način hidratacije usana je upotreba balzama. I, nemojte biti ni stidljivi ni štedljivi: slobodno ga nanosite više puta dnevno. Stručnjaci preporučuju balzame koji sadrže hidratizirajuće sastojke, kao što su aloe vera i vitamin E. Pored toga, mnogi balzami za usne sadrže i antioksidante poput vitamina C i E, što je još jedan plus. Ovdje pogledajte kako sami možete napraviti balzam za usne.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info