9 prečica do fenomenalne frizure

0

Svi želimo da imamo lijepu kosu i odličnu frizuru, ali nekada je potrebno uložiti dosta vremena kako bismo to i postigli. Srećom, postoji par prečica koje vam u tome mogu pomoći. Evo i koje su to.

  • Probajte 2 u 1 šampon i regenerator. Ovi šamponi imaju par dodatnih sastojaka: silikon (agens koji obnavlja kosu i daje joj sjaj) i aktivni agensi (sprečavaju odvajanje silikona od šampona). Kada šampon nanesete na mokru kosu, aktivni agensi se otapaju te sastojci koji vrše regeneraciju kose ostaju na njoj.
  • Koristite peškire od mikrofibera, jer bolje i više upijaju vodu iz kose u odnosu na obične peškire. Ovo će vam uštedjeti dosta vremena ujutro te ćete lakše i brže isfenirati kosu.
  • Jonski fenovi za kosu mogu upola skratiti vrijeme sušenja kose. Oni proizvode jone koji su naelektrisane molekule. Joni imaju negaivan naboj, dok voda ima pozitivan naboj te se iz tog razloga veoma brzo vežu.

  • Suhi šampon se može naći u obliku praha i spreja, a odličan je za čišćenje kose i dodavanje volumena. Umjesto njega možete koristiti i dječiji puder tako što ćete ga nanijeti na korijen kose te okrenuti glavu ka dole i dobro iščetkati.
  • Kada se probudite, dobro iščetkajte kosu i koristite peglu za kosu kako bi ona bila sjajna i glatka. Drugi način je da koristite uvijač za kosu kako biste dobili brzu frizuru. Podijelite kosu na četiri do pet pramenova sa obje strane glave te svaki pramen uvijte vertikalno od lica i pustite. Kada završite uvijanje, prstima prođite kroz kosu kako biste joj dodali volumen.

  • Jedan od najjednostavnijih načina da dobijete novu frizuru i da promijenite izgled je da promijenite (ili napravite novi) razdjeljak. Probajte ga napraviti na sredini ili budite još smjeliji te probajte duboki razdjeljak sa strane. Garantujemo da ćete u sekundi imati novi izgled.
  • Nosite li na kosi neki od mnogobrojnih detalja? Šnale, trakice, rajfovi i drugi detalji će vašoj kosi dati sasvim novi i zanimljiviji izgled.

  • Želite da imate dužu kosu? Dodajte ekstenzije u obliku konjskog repa ili nekoliko pojedinačnih pramenova. Potrebno je malo praktične vježbe kako bi se ekstenzije postavile, ali jednom kada savladate tu vještinu, imaćete dugu i glamuroznu kosu u tren oka.
  • Kada treba da istrčite iz kuće, konjski rep je definitivno najbolje rješenje, ali on ne mora izgledati nezanimljivo. Možete ga i uviti pomoću uvijača ili dodati par trakica. Na taj način,rep će izgledati fenomenalno, a vi ćete imati novu i brzu frizuru.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info