Njegov govor tijela: Šta vaš partner govori kada ne koristi riječi

0

S obzirom da su muškarci naučili da se druže kroz svoje akcije, oni stalno šalju signale o tome kako se osjećaju. Sve što treba da uradite je da ih posmatrate i dešifrujete. Ne znate kako? Evo par preporuka najboljih svjetskih stručnjaka.

 

On laže

Pokazatelj: Češka se po nosu ili ušima. Kada se muškarac boji da ga uhvate u laži, njegov puls se ubrzava i krv obično “juri” ka nosu, ušima i čelu, stvarajući svrabež i peckanje.

Vaš potez: Kako biste saznali istinu, imajte što prijateljskiji izraz lica. Nakon toga “uvijte” svoja pitanja tako da zvuče kao da ste radoznali. On će rijetko razraditi priču do detalja te će se, ako ga slušate dovoljno dugo, sam razotkriti.

 

Dvoumi se oko vaše veze

Pokazatelj: Čini se da uvijek nešto drži u rukama. Samim tim, on izbjegava intimu te vas ne može dodirnuti, jer su mu ruke uvijek zaokupljene nečim. Stvaranje fizičke distance, dok ne bude spreman da donese odluku, često je način na koji muškarci “obrađuju” svoja osjećanja.

Vaš potez: Suoči ga s time. Kaži mu da voliš što ste tako otvoreni jedno prema drugome, ali da ti se čini da ti nešto ne govori. Ako ne želi da priča o tome, reci mu da si u stanju da podneseš o čemu god da se radi. To bi ga moglo ubijediti da nećeš “odlijepiti”.

 

Mora ti priznati nešto i to nije dobro

Pokazatelj: Stišće usne. Kada muškarac želi da nešto prizna, on će stisnuti usne kao da ne može da odluči da li treba da otvori usta i saopšti loše vijesti.

Vaš potez: Kada “istraga” zvuči iskreno, ona može opustiti “osumnjičenog” te će on priznati. Kaži mu da izgleda uznemireno te ga pitaj da li postoji nešto što želi da ti kaže. Pri tome, najbolje je da imate neutralan izraz lica, jer ćete na taj način dobiti informacije, a on neće mijenjati priču na osnovu vašeg izraza lica.

 

Povrijeđen mu je ego

Pokazatelj: Drži jedan od zglobova. Može se činiti da namiješta sat, ali to može biti znak da se osjeća nesigurno. Zapravo, to je odbrambeni stav, jer djeluje kao da se štiti; ruke djeluju kao štit koji postavlja preko tijela.

Vaš potez: Muškarci vole da se osjećaju kao superheroji te kada ih nehotice povrijedite, njihovo samopouzdanje može biti poljuljano. Kada su mu povrijeđena osjećanja ili kada pokušava da riješi određeni problem, muškarac se osjeća nemoćno. Daj mu malo vremena kako bi razmislio i vratio kontrolu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info