4 kućna pilinga koja će vam osvježiti i podmladiti kožu

2

Lijepa i zdrava koža san je svake žene, ali veoma često postoje poteškoće prilikom njenog održavanja. Prašina i zagađenost vazduha te mrtve ćelije kože često znaju uzrokovati probleme.

Jedan od najboljih lijekova za elimisanje ovih nečistoća je piling. Kako bi vaša koža uvijek bila lijepa i zdrava, koristite neki od sljedećih kućnih pilinga.

Piling od kafe


Ovaj piling se može dobiti miješanjem mljevene kafe, smeđeg šećera i ulja u pastu (slobodno odredite količine). On ima višestruke koristi: prije svega, pomaže u smanjivanju pojave celulita te štiti kožu protiv znakova starenja. Takođe, on smiruje iritiranu kožu. Miris ovog pilinga je nešto što sigurno nikada nećete zaboraviti.

Piling od badema, brašna, mlijeka i meda


Pomiješajte med sa sitno mljevenim bademima, 18 grama brašna i 45 ml mlijeka dok ne dobijete kremastu masu. Smjesu nanesite na lice ili tijelo. Ovaj piling, osim što će očistiti kožu, učiniće je glatkom te će joj pružiti neophodnu hidrataciju.

Piling od limuna i smeđeg šećera


Od ovog pilinga vaša koža postaje mekana i glatka, a da biste ga napravili, potrebno je da pomiješate smeđi šećer, limunovu koru i ulje od sjemenki grožđa. On je jednostavan i efikasan te čisti kožu dajući joj njen prirodni sjaj.

Piling od aspirina


Ovaj piling sadrži salicilnu kiselinu koja uklanja mrtve ćelije kože te obnavlja kožu. Potrebno vam je 12 do 13 tableta aspirina i malo mineralne vode. Tablete smrvite da dobijete prah i dodajte mineralnu vodu te dobro izmiješajte da dobijete pastu. Nanesite je na lice i nakon deset minuta isperite mlakom vodom. Aspirin će vam pomoći, između ostalog, i u borbi protiv akni.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info