Anksioznost: 6 tehnika za opuštanje

0

Moderni način života nosi sa sobom i nekoliko problema, a anksioznost je jedan od češćih. Pritisak na poslu, ispunjavanje rokova, svakodnevne životne aktivnosti i druge obaveze s kojima se susrećete uzimaju svoj danak. Ovo psihološko stanje nije nikome nije strano. Ponekad vas ono može savladati i postati prepreka u vođenju normalnog života. Ipak, postoje pojedine stvari koje možete uraditi po tom pitanju. Donosimo najbolje od njih.

 

Vježbe disanja

Vježbe disanja možete praktikovati bilo gdje i bilo kada. Možete ih praktikovati ujutro ili kada osjetite pritisak. Potrebno je da polako udahnete kroz nos, brojeći do pet. Zadržite dah, opet brojeći do pet, a zatim polako izdahnite kroz usta, takođe brojeći do pet. Proces ponavljajte pet minuta.

 

Vježbe istezanja

Praktikujte vježbe istezanja mišića – rotiranje ramena, istezanje mišića ramena ili okretanje glave u smjeru kazaljke na satu i u kontra smjeru. Uključite i rotiranje nogu, ruku i zglobova. Takođe, možete pokušati i istezanje ruku, sa isprepletenim prstima, koje ćete gurati što dalje od grudnog koša.

 

Spa i masaža

Možete otići na spa tretman ili masažu. Birajte klasičnu švedsku ili aroma masažu. Spa tretmani obično uključuju paru i topli tuš. Obje terapije će vam pomoći da opustite mišiće i nerve te će olakšati simptome anksioznosti.

 

Dnevna šetnja

Svakodnevna šetnja u prirodi, u kojoj možete provesti malo vremena sa samima sobom, može biti izuzetno korisna u ublažavanju anksioznosti i stresa.

 

Meditacija i joga

Redovno praktikovanje joge i meditacije može vam pomoći da se opustite mentalno i da se lakše nosite sa problemima na duge staze. Međutim, joga i meditacija ne djeluju kao lijek protiv bolova. Morate biti odlučni i svakodnevno ih praktikovati kako biste postigli željene rezultate.

 

Topli tuš

Ako ste pod velikim stresom ili imate napade anksioznosti, pripremite sebi toplu kupku sa mirišljavim solima, jer vam ona može pomoći da se opustite. Iako je njihovo dejstvo kratkotrajno, topla kupka ili tuš mogu vam pružiti neposredno olakšanje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info