6 načina da izgledate dobro čak i kada se tako ne osjećate

0

Prisustvovanje važnom sastanku ili odlazak na neki društveni događaj kada se ne osjećate najbolje može biti veoma teško i skoro pa neizvodivo. Međutim, ako se ne osjećate dobro to ne znači da tako treba i da izgledate. Evo par stvari koje vam mogu biti od pomoći.

 

  • Ako ste proveli u krevetu skoro cijeli dan, sasvim je razumljivo da će vam kosa izgledati katastrofalno. Prva stvar koju ćete uraditi jeste da dobro očetkate kosu, tako da niko ne primijeti da ste ležali. Nakon toga je možete vezati u rep ili punđu kako biste izgledali još svježije.
  • Prije nego potražite pomoć šminke, potrebno je da počnete sa osnovnim stvarima. Dobro operite lice mlakom vodom kako biste se riješili tragova umora sa lica. Topla voda će vam pomoći i da se otvore pore kako bi koža apsorbovala više vlage.
  • Kako bi odmah izgledali svježe, kada se i ne osjećate baš najbolje, na jagodice nanesite svjetlije rumenilo. Umjesto da na dehidrirano lice nanosite kremaste pudere i podloge, dovoljno je da naneste rumenilo u prahu te se držite nijansi koje ne svjetlucaju. Kada se ne osjećate najbolje, vaš cilj je da izgledate veselo, a ne glamurozno.

  • Minimalno našminkane oči mogu biti efikasan način da prikrijete da se ne osjećate dobro. Izbjegavajte korištenje maskare od koje oči, kada ste bolesni, mogu postati “vodenaste”. Vratite očima živost uz pomoć olovke i sjenke pastelnih boja. Nemojte korisiti tamne sjenke, jer od njih oči, kada ste bolesni, mogu izgledati opušteno.
  • Pametan način da skrenete fokus sa lica je da ga preusmjerite na neki drugi dio tijela. Obucite se tako što ćete na konačni izgled dodati nekoliko modnih detalja, uključujući narukvice, marame, šešir ili šal (ako je vrijeme hladnije). Nosite otkačenu torbu ili obuću jarkih boja. Na ovaj način ćete skrenuti pažnju sa lica i usmjeriti je na ostatak vašeg tijela.
  • Možda ste mislili da vam karmin može pomoći da bolje izgledate kada ste bolesni, ali budite oprezni. Nikada ne koristite sjaj za usne, već mat karmine koji su relativno suvi. Oni duže ostaju na usnama pa čak i kada svako malo morate upotrebljavati maramicu kako biste očistili nos.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info