7 jednostavnih prazničnih kolača

0

Nova godina kuca na vrata, a mi vam predlažemo da par sati koje biste proveli u kuhinji uštedite i provedete ih sa vama dragim osobama. Zato smo odabrali sedam izuzetnih recepata za praznične kolače, koji traže malo vremena za pripremu, a ostavljaju trajan utisak na sve koje ih probaju.

Uživajte!

Kuglice sa smokvama i kokosom

foto: Coolinarika

Preko 200 000 ljudi pogledalo je ovaj recept i, ukratko rečeno, ostalo oduševljeno! Pogledajte zašto: Kuglice sa smokvama i kokosom.

Krembo

foto: Coolinarika

Ostalo vam je viška bjelanjaka od drugih kolača ili želite nešto brzo, jednostavno i lijepo na oko? Ovo je recept za vas: Krembo.

Kokosove bombice

foto: Coolinarika

Jednostavno, isplativo i ukusnije nego što očekujete. Ako ste ljubitelj kokosa, ovo je recept koji morate isprobati: Kokosove bombice.

Oblanda od smokvi

foto: Coolinarika

Posni kolač izuzetno bogatog i jedinstvenog ukusa. Uostalom, kako pogriješiti sa kombinacijom smokvi, oraha i dobrog recepta? Recept pogledajte ovdje.

Kikiriki bajadera

foto: Coolinarika

Ako je klasična bajadera kolač za 10, ovaj je za Nobelovu nagradu. Izuzetan spoj ukusa, za one koji vole tradicionalne kolače, a htjeli bi probati nešto novo. Recept pogledajte ovdje.

Prhke šubarice

foto: Coolinarika

Iako je autorka recepta pogriješila u dozi potrebnog mlijeka (kasnije se ispravila), to nije spriječilo da ovaj recept postane jedan od najpopularnijih na Coolinarici. Pogledajte – i probajte – zašto.

Čokoladni raspucanci

foto: Coolinarika

Ako volite sitne kolače, onda je ovo recept za vas. I, sigurno ga nećete praviti samo tokom praznika – probali smo i apsolutno uživali u ovoj odličnoj poslastici. Recept pogledajte ovdje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info