Komunikacija: Kako do boljeg razgovora sa partnerom

0

Ako želite da vaša veza funkcioniše, potrebno je da komunicirate (a to se ne odnosi samo na spavaću sobu). Kada ste u stanju da otvoreno pričate o svojim osjećanjima i problemima sa kojim se suočavate, vi vašu vezu činite jačom i zdravijom. Međutim, muškarci često znaju biti zatvoreni i vi imate osjećaj kao da se nešto loše dešava. Evo par savjeta kako da bolje komunicirate.

 

Kako muškarci komuniciraju

Nije da muškarci ne žele da komuniciraju – oni to rade na drugačiji način. Ako on i nije neka pričalica to ne znači da nešto nije u redu između vas. Pogledajte dvije jednostavne jednačine koje će vam pomoći da muškarce bolje razumijete:

Muškarci + komunikacija = manje je više.

Žene + komunikacija = sve se uvijek govori.

 

Muškarci kažu šta misle i misle ono što kažu

Drage dame, muškarci žele da komuniciraju s vama, a mogu i da uživaju u većini vremena provedenog u komunikaciji. Muškarcu nije potrebno mnogo da se otvori. Potrebno je da mu dopustite da to uradi kada je spreman, na njegov način. Evo par primjera:

Žena: “Dragi, kakav ti je bio dan?”

Muškarac: “Dobar.”

Žena: “Pričaj mi.”

Upravo u gore navedenom leži fundamentalna razlika između muškaraca i žena. Kada muškarac kaže “Dobro”, to je zato što on to misli. To je to! On ne čuva tajne i ne postoji nikakva tajna šifra koju trebate znati kako bi muškarac više pričao.

 

Kada je riječ o trzavicama i svađama, tu je sasvim druga priča. Muškarci mogu ući u svađu uz sasvim malo truda, a boriće se do iznemoglosti. Ipak, oni bi radije da imaju, baš kao i vi, miran i jednostavan razgovor. Ako zaista želite da pričate, ne zauzimajte konfrontacijski položaj. Pitanje tipa “Zašto nisi uradio…?” poziv je na odbrambeni odgovor. Pažljivo formulišite pitanja i uskoro ćete shvatiti da ga je veoma lako navesti da se u potpunosti otvori. Dopustite mu da komunicira na svoj način i pod njegovim uslovima i postepeno će se sve više otvarati. To će vjerovatno biti i dalje veoma malo u odnosu na to koliko vi pričate, ali i to je pomak.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info