8 namirnica koje ubrzavaju metabolizam

0

Jedan od faktora brzog i učinkovitog gubitka suvišnih kilograma je i brz metabolizam. Ukoliko želite da ga ubrzate, držite se sledećih namirnica.

 

Zelena jabuka

Metabolizam nećete ubrzati, ako gladujete. Gledajte na metabolizam kao na motor auta: da bi radio, potrebno mu je gorivo. U našem slučaju, gorivo je hrana. Stručnjaci savjetuju da svakodnevno, oko 3 sata popodne, pojedete jednu zelenu jabuku, jer u to vrijeme metablizam počinje da “opada”. Jedna jabuka dnevno vam može pomoći da se brže otarasite suvišnih kilograma.

 

Bijela riba

Što lakša i bjelja riba, to bolje za vaš metabolizam. Riba je “lagana”, ako je možete lako nasjeći viljuškom. Ovakva riba se veoma lako probavlja.

 

Piletina

Piletina je odlična zamjena za ribu. Iako po masi ne sadrži onoliko proteina koliko sadrži riba, piletina je i dalje odlična opcija kada želite da ubrzate metabolizam.

 

Zeleno lisnato povrće

Kelj, zelena salata i špinat odlične su vrste povrća koje vam mogu pomoći da ubrzate metabolizam. U obzir dolazi i blitva.

 

Crna kafa

Već odavno je poznato da kofein pomaže u sagorijevanju masti. Međutim, da bi ovaj trik bio uspješan, potrebno je da pijete kafu bez šećera i mlijeka.

 

Bjelanjci

Bjelanjak ne sadrži masti, a odličan je izvor proteina – prava premija za vaš metabolizam.

 

Grejpfrut

Pomaže u čišćenju jetre te je odličan za ubrzavanje metabolizma.

 

Zeleni čaj

Zeleni čaj neće ubrzati metabolizam, ali će držati organizam u modu sagorijevanja kalorija. Konzumirajte ga između obroka.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info