2012: Najljepše i najružnije u Hollywoodu

0

Šiške, bob frizure, lude nijanse, nesvakidašnji manikir, neprikosnovene crvene usne – 2012. je bila godina u kojoj su žene bile veoma odvažne. Donosimo listu od dvadeset poznatih dama koje se nisu plašile da pokažu nesvakidašnji stajling. Nekima je isti odlično stajao, a nekima očajno.

 

Najbolje šiške: Rooney Mara

Možda i jedan od najupečatljivijih trenutaka vezanih za stajling frizure u 2012. godini pripada glumici Rooney Mara. Za ulogu u filmu “Djevojka sa tetovažom zmaja”, morala je odsjeći šiške (skoro do glave), a kada su porasle, glumica je dobila frizuru koja je njen zaštitni znak.

 

Najgore šiške: Jessica Biel

Šiške koje skoro pa prekrivaju oči totalni su promašaj, u šta se uvjerila i glumica Jesica Biel. Pored toga, njihov okruglast izgled ne izgleda nimalo laskavo. Međutim, malo kraće šiške, pomjerene u stranu, postale su pravi hit.

 

Najbolja punđa: Olivia Wilde

Ove godine, punđa je postala od frizure lošeg dana frizura koju morate imati na crvenom tepihu. Glumica Olivia Wilde bila je jedna od prvih dama koja je modernizovala ovaj stil i prikazala ga na zabavi koju je povodom dodjele Oscara organizovao magazin Vanity Fair.

 

Najgora punđa: Kelly Osbourne

Od sijede kose do usana boje fuksije, Kelly Osbourne je nosila više “smjelih” stilova ove godine koji su bili i više nego dobri. Međutim, ova visoka punđa koju je nosila početkom godine je pravi promašaj. Otišla je predaleko i, hm, previsoko.

 

Najbolji ombre efekat: Drew Barrymore

Drew Barrymore je bila prva poznata dama koja je predstavila frizuru sa ombre efektom 2010. godine i od tada je ova frizura pravi hit: tamniji korijen koji postepeno blijedi i prelazi u svjetliju nijansu na vrhovima. U februaru je imala frizuru sa efektom visokog kontrasta koja je postala pravi hit.

 

Najgori ombre efekat: Drew Barrymore

Samo par dana nakon što je predstavila prekrasnu frizuru u emisiji Tonight Show With Jay Leno, Drew je znatno skratila dužinu kose i odlučila se za tamniju bazu sa vrhovima bakarne boje. Bez tih svijetlih pramenova oko lica, izgled je pretaman i neprirodan.

 

Najljepše crvene usne: Taylor Swift

Veoma je teško zamisliti Taylor Swift bez njenog zaštitnog znaka – usana crvene boje koje su odličan kontrast njenom svijetlom tenu. Tokom ove godine, mlada country pjevačica je inspirisala veliki broj žena da se riješe sjaja za usne i prigrle vanvremenski crveni ruž.

 

Najružnije crvene usne: Emma Stone

Dramatična boja usana je bila sveprisutna na skoro svim dešavanjima koja su zahtijevala crveni tepih, ali je glumica Emma Stone malo pobrkala lončiće. Ova tamna nijansa je previše ozbiljna za njenu boju tena.

 

Najbolje trepavice: Kim Kardashian

Pored svih njenih drugih zavidnih oblina, duge trepavice su postaje još jedan zaštitni znak Kim Kardashian. One pomažu i da se usmjeri pažnja na područje iznad ramena.

 

Najgore trepavice: Ginnifer Goodwin

Veliki smo obožavaoci ikonske pixie frizuru glumice Ginnifer Goodwin, ali šiljaste trepavice koje je imala na dodjeli nagrada American Music Awards izgledale su više klovnovski nego glamurozno.

 

Najljepši nokti: Zooey Deschanel

Kada se neobično ljupka Zooey Deschanel pojavila na dodjeli Golden Globe sa noktima na kojima je bio oslikan smoking, ovaj trend je veoma brzo postao popularan širom svijeta.

 

Najružniji nokti: Adrienne Bailon

Svaka žena želi da ima jedinstven manikir na kojem će joj drugi zavidjeti, ali su nokti pjevačice i glumice Adrienne Bailon toliko “ukrašeni” da bismo se plašili da se rukujemo s njom.

 

Najbolja pletenica: Blake Lively

2012. je bila godina pletenica, a “riblji rep” je bio najpopularniji stil. Pjevačica Blake Lively je kombinovala savršenu mješavinu malo neuredne i potpuno glamurozne pletenice sa raskošnom plavom bojom kose.

 

Najgora pletenica: Kimberly Cole

Pop pjevačica Kimberly Cole dala je trendovskoj pletenici novi, viši, izgled. Ako smijemo da dodamo, nimalo uspješno.

 

Najbolji retro izgled: Charlize Theron

Stari Hoolywood se ove godine vratio na velika vrata, a to se najbolje moglo vidjeti po glumici Charlize Theron prilikom dodjele nagrada Golden Globe.

 

Najgori retro izgled: Nicole Richie

Nekada nije dovoljno imati samo dobre namjere. To najbolje pokazuje ovaj očajni retro stajling glumice Nicole Richie. Blago talasasta kosa i smoky eyes je previše zatvaraju, a zbog bezbojnih usni izgleda isprano.

 

Najbolja bob frizura: Rose Byrne

Australska glumica Rose Byrne je pokazala kako izgleda savršena bob frizura: šiške poželjne dužine, zaobljeni vrhovi i prekrasni sjaj.

 

Najgora bob frizura: Cameron Diaz

Iako obožavamo Cameron Diaz, još od vremena kada se pojavila u filmu Maska, moramo priznati da je ovo jedno od njenih najgorih izdanja ikad. Razbarušena kosa izgleda previše kruto i suho te se čini kao da je “očerupana”.

 

Najbolja neobična boja kose: Katy Perry

Ružičasta, ljubičasta, plava – Katy Perry je svima dala do znanja da se ne boji nositi bilo koju neobičnu boju. Njen najbolji ovogodišnji izgled sa takvom bojoj je plava bob frizura koju je nosila na crvenom tepihu neposredno nakon raskida sa britanskim komičarem Russellom Brandom.

 

Najgora neobična boja kose: Jaime King

Zanimljivo je koliko je poznatih dama, koje nisu u pop – rock fazonu, imalo kosu boje duge ove godine, a nekima je ona baš dobro stajala. Nažalost, to ne možemo reći i za frizuru glumice Jaime King. Ova frizura, osim što je propali pokušaj frizure sa plavim ombre efektom, daje dojam da se glumica previše trudi da svima dokaže da je cool.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info