Kako da znate da je on “onaj pravi”

0

On možda i ostavlja prljave čarape na podu, ali bar otvara vrata za vas. Kada je riječ o vezama, treba uzeti u obzir i dobre i loše strane. Ali, kada izlazite sa momkom, kako da znate da je on zaista taj koji je predodređen da s njim provedete ostatak života? Pitali smo stručnjake, a oni su odredili četiri testa koje vaša jača polovina treba da prođe.

 

Test kavaljerstva

Kavaljerstvo još uvijek nije izumrlo. Stvari poput otvaranja vrata ili davanja “zadnjeg zalogaja” veoma su bitni znaci na koje trebate obratiti pažnju, jer oni pokazuju kako će se on prema vama odnositi tokom života. U ovim slučajevima, akcije govore puno više od samih riječi. Riječi se veoma često koriste kao zamjena za romantične akcije, ali su prazne ukoliko ih ne prati i djelo.

 

Test prijateljstva

Dobra veza podrazumijeva jaku konekciju uma i tijela. Da li biste željeli družiti se sa partnerom i da vas seksualno ne privlači? Partnera trebate shvatati dublje, a ne samo da se divite njegovoj ljepoti, odnosno, ljepota je prolazna, a loš karakter traje zauvijek. Najbolje veze su one u kojima partneri mogu biti i ponašati se kao najbolji prijatelji.

 

Finansijski test

Statistike pokazuju da najveći broj brakova završi razvodom usljed svađa oko finansija. Možda zvuči glupo, ali je potrebno da prije samog čina braka provjerite par stvari vezane za finansije: na šta vi trošite novac, na šta partner troši novac, da li imate kompromisna rješenja i neke zajedničke stavove vezane za novac? Finansijska neodgovornost će stvoriti doživotni stres i odricanje. Ako on troši novac na najnovije tehnološke igračke (bez kojih može preživjeti ) ili ako vi bespotrebno kupujete sedam pari cipela odjednom, kada je potrebno da obezbijedite finansijsku budućnost, male su šanse da će takva veza funkcionisati.

 

Test porodičnih vrijednosti

Da li oboje želite da imate djecu ili ih ne želite uopšte? Od obavljanja kućanskih poslova, seksa, svakodnevnih aktivnosti do djece, vi morate dijeliti iste osnovne vrijednosti i uvjerenja, kada su u pitanju obaveze. Konflikt u vezama veoma često nastaje kada ljudi imaju različite osnovne vrijednosti oko ključnih pitanja, a koje nisu unaprijed raspravili i razmotrili.

 

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info