9 stvari o ljepoti koje svaka žena treba da zna

0

Svako od nas želi da izgleda privlačno. Vaša koža je prvo što ljudi primijete na vama te je potrebno da povedete računa o njenom zdravlju i izgledu. Već vam je poznato da postoje različiti tipovi kože – masna, suha, normalna i kombinovana. Međutim, sa velikim brojem informacija o ljepoti, kojima smo bombardovani sa svih medija, nije ni čudo da su mnogi od nas pomalo i zbunjeni.

Neki su rođeni lijepi, a neki to postaju tokom godina. Zdrav i privlačan izgled je svačiji san, bez obzira na starosnu dob. S obzirom da način života i njega kože mnogo doprinose vašem izgledu, evo par savjeta koje trebate imati na umu.

Redovno perite lice


Perite lice bar dva puta dnevno (ali nipošto više od tri puta) vodom i sredstvom za čišćenje lica koje odgovara vašem tipu kože. Takođe, nikada ne perite lice pretoplom ili prehladnom vodom, jer može doći do pucanja kapilara.

Redovan piling


Piling pomaže obnovljanje potrebnih ulja na koži i uklanja suhe, mrtve ćelije kože i prljavštinu koja se nakuplja u porama lica. Radite piling lica dva puta sedmično.

Hidratacija


Osnovni zakon ljepote je da svako, bez obzira na tip kože, mora koristiti hidratantnu kremu. Ovo je posebno bitno zimi, jer koža postaje suha usljed hladnoće te se preporučuje da kremu nanosite dva do tri puta dnevno. Pogledajte i zašto je hidratantna krema najveći kozmetički izum dvadesetog vijeka.

Ne zaboravite kremu sa zaštitnim faktorom


Bore, koje su prvi znak starenja, počinju da se pojavljuju usljed izloženosti suncu. Dakle, veoma je bitno da koristite zaštitnu kremu ili losion. I ne zaboravite da ih nanosite i zimi ili kada je oblačno.

Zaštitite usne


Ispucale usne mogu biti najgora noćna mora – one bole i ne izgledaju lijepo. Kako biste ih zaštitili, redovno nanosite balzam za usne.

Naspavajte se


Ako ne spavate dovoljno, vaša koža će izgledati bljedoliko, umorno i opušteno. Kako biste imali lijepu i zdravu kožu, potrebno je da spavate između sedam i osam sati dnevno.

Pijte puno vode


Voda je od primarnog značaja za održavanje zdravlja i lijepog izgleda kože. Kako biste pospiješili hidrataciju kože, potrebno je da svakodnevno pijete između sedam i osam čaša vode.

Zdrava ishrana


Vaša ishrana utiče i na kožu, posebno vitamini koje unosite u organizam. Jedite što više voća i povrća, te se skoncentrišite na unos vitamina A i E u odgovarajućim količinama. Klonite se masne hrane, jer ona utiče na pojavu bubuljica.

Vježbajte redovno


Kada vježbate vi se dosta znojite, a koža se, tokom ovog procesa, sama čisti. Vježbanje vam, između ostalog, pomaže i da izbacite toksine iz organizma.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info