8 najbolje čuvanih tajni prekrasne kose

0

Kada je riječ o kosi, većina žena je ponosna na svoje bujne vlasi, ali veliki broj njih nije baš i najzadovoljniji njenim izgledom. Uvijek treba imati u vidu da na izgled i teksturu kose utiču razne stvari, kao na primjer: ishrana, način njegovanja, učestalost farbanja i šišanja i slično. Donosimo vam par malih tajni prekrasne kose.

 

  • Kako biste duže zadržali boju, kosu nikada ne ispirite veoma toplom vodom.
  • Da bi vaša kosa imala prekrasan sjaj, operite je uveče i pusite da se osuši prirodnim putem, bez upotrebe fena. Kada se osuši prirodnim putem, kosa postaje mnogo jača, a pored toga, njena prirodna ulja bolja su od bilo kojeg drugog proizvoda za njegu kose.
  • Kada mijenjate boju kose, potrebno je i da promijenite šminku. Ako prelazite sa svjetlije na tamniju nijansu, za vas je savršen smoky eye, s obzirom da se bolje slaže sa tamnijim tonovima kose.
  • Prilikom feniranja, koristite ruke umjesto četke, naizmjenično u pravcu rasta kose i u suprotnom pravcu, jer ćete na taj način povećati volumen. Nastavite tako dok kosa ne postane pretežno suva, ali ne i potpuno.

 

  • Da li zbog kose izgledate starije? Da biste to izbjegli, potrebno je da mijenjate frizuru svaka tri mjeseca te ćete na taj način uvijek imati svježiji i zanimljiviji izgled i stajling.
  • Ako obično kosu držite podignutom, izbjegavajte velike dodatke (gumice, šnale i slično) i pretjerano valovite punđe. Želite da izgledate moderno, a ne kao da ste sišli sa naslovnice nekog magazina iz osamdesetih godina.
  • Želite da budete plavuša, ali niste sigurni da li će vam pomenuta boja odgovarati? Evo dokazane činjenice: ukoliko ste u djetinjstvu imali svjetliju kosu koja je, posebno krajem ljeta, postajala još svjetlija, vi imate odgovarajući ten za plavu boju kose.
  • Ukoliko želite da uštedite na vremenu, na vlasište nanesite manju količinu šampona te ga brzo izmasirajte i isperite. Voda će “provući” šampon kroz ostatak kose i ukloniti sve nečistoće.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info