11 stvari koje se muškarcima sviđaju više od dobrog izgleda

0

Stvari koje muškarci vole kod žena obično nemaju nikakve veze sa izgledom, veličinom brushaltera ili nekom drugom standardnom stvari za koju mislimo da muškarci padaju na nju. U stvari, iako je fizički izgled prva stvar koju primijete (zar to svi ne primijetimo na prvu?), kada muškarac želi da se “skrasi”, obično su druge stvari presudne.

Vjerovali ili ne, postoji najmanje jedanaest stvari koje se ne odnose na fizički izgled, a koje privlače muškarce. Evo i koje su to.

Slušanje


Većina muškaraca cijeni žene koje su u stanju da slušaju – bez rečenica “Rekla sam ti!”, bez davanja pridika, savjeta ili komentara o tome šta bi ona uradila da je na njegovom mjestu. Dovoljno je da sjedi i da ga sluša, jer on na taj način ima percepciju da joj je stalo do njega.

To, opet, uključuje i dosta strpljenja i razumijevanja da većina muškaraca mora prvo da “obradi” svoje probleme prije nego što su u stanju da pričaju o njima.

Spontanost


Sposobnost da se prepuste trenutku je stvar koju muškarci izuzetno cijene kod žena. Većina muškaraca neće pjevati pred svojim izabranicama (osim ako se ne radi o profesionalnim pjevačima), ali većina njih vole kada žena pjeva i pleše za njih.

Oni će često iznenaditi ženu, posebno ako znaju da će reakcija kod dotične dame biti pozitivna i vole kada se žena ponaša “normalno”, kada je ona ono što zaista jeste.

Dobri vozači


Iako se muškarci često žale na žene vozače, većina se slaže da je vještina vožnje imperativ za svaku modernu ženu. Neki od njih idu čak i dalje te kažu da naprosto obožavaju žene koje su dobri vozači.

Ishrana


Konzumiranje zdrave hrane i pokušavanje da ne unosite nepotrebne kalorije je jedna stvar, a opsesivno brojanje kalorija je nešto sasvim drugo. Dok je prva stvar dobra za vas, druga ga neće nimalo impresionirati.

Odlazak u restoran ili piceriju, opuštanje, dobar provod i razgovor o hrani, u smislu kakvog je ona ukusa, umjesto kako ćete se od nje udebljati, samo će pokazati koliko si samouvjerena, a već je poznato da je samouvjerenost jedna od stvari koja je muškarcima veoma privlačna.

Dobra kuharica


Stara izreka kaže da “Ljubav ide kroz želudac”. Dakle, činjenica je da muškarci vole žene koje znaju kuhati i koje su voljne da nauče da kuhaju za njih. Sviđalo vam se ili ne, to je jednostavno tako.

Neizvještačena


Iako će “izvještačene” djevojke sa svojim izvještačenim “forama” zavrtjeti mnoge muške glave i dobiti hrpu besplatnih pića, većina muškaraca se slaže da takvu ženu ne bi mogli odabrati nizašta drugo osim za povremeni seks.

Muškarcima se sviđaju žene koje neće praviti ogromnu dramu oko toga kada im se razmaže maskara, žene koje nemaju izvještačenu gestikulaciju i izvještačenu sliku okoline. Ukratko rečeno, žene koje se ne stide sebe.

Spremnost na kompromise


Svaki muškarac se osjeća bolje kada zna da je njegova dama spremna na “pregovaranje” i da će se potruditi u pronalaženju rješenja koje će biti prihvatljivo za obje strane.

Dakle, muškarci veoma cijene žene koje su spremne na kompromise, a ova osobina im je daleko važnija od fizičkog izgleda.

Brižnost


On zaista želi da zna da ti je stalo do njega, ali budi oprezna, jer konstantno ponavljanje da ga voliš nije baš i najbolji način da mu pokažeš kako se osjećaš. Prosječan muškarac će ti jednom reći da te voli, a pokazaće ti koliko te voli najmanje pet puta. I ti bi trebalo da radiš isto.

Pokaži mu djelima koliko ti je stalo do njega: “tetoši” ga kada je umoran ili bolestan, iznenadi ga s vremena na vrijeme, saslušaj njegove probleme… Opcije su mnogobrojne. Pokaži mu sve što želiš da mu kažeš, jer je ova kvaliteta jedna od najvažnijih koju muškarci vole i cijene kod žena.

Smisao za humor


Smisao za humor je, takođe, jedna od stvari koju muškarci vole kod žena, a posebno kod žene sa kojom žele da se skrase.

Za muškarce su žene koje imaju smisao za humor veoma pozitivne osobe pa nimalo ne čudi zašto ih takve žene i privlače.

Žena koja vodi računa o sebi


Muškarci veoma cijene žene koje vode računa o sebi i svom izgledu. Njima je to inicijalni znak da će takva žena povesti računa i o njima.

Ne želimo da kažemo da su muškarci aljkavi ili prljavi, ali ponekad im je potreban mali “vjetar u leđa”, kada se radi o njihovom izgledu.

Psihički snažna


Kvaliteta bez koje je današnja žena nezamisliva, a koju muškarci veoma cijene, je snaga. Možeš i dopustiti da te on nekada “spasi”, ali mu je potrebno da zna da ćeš biti jaka kada je najteže.

On mora da zna da može računati na tebe u svim pa i u najtežim životnim situacijama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info