4 jednostavna načina da se riješite celulita

0

Celulit nikome nije drag i veliki broj žena misli da je apsolutno nemoguće da ga se riješe. Ipak, postoje određeni načini na koje možete suzbiti ovu, nimalo dragu, pojavu. Evo i koji su to.

 

Pijte vodu!

Najbolji prirodni način da dobijete glatku kožu je putem hidratacije. Voda je prirodni izvor zdravlja i osim što će vam pomoći da imate lijepu kožu, ona će pozitivno uticati na cjelokupno zdravlje vašeg organizma.

 

Investirajte u svoju kožu

Kreme često mogu biti poskupe, ali obično je nepisano pravilo da što su skuplje, to su bolje. Dobra hidratantna krema ne samo da će vam pružiti odličnu hidrataciju već će vaša koža od nje postati sjajna i glatka.

 

Ishrana i vježbanje

Najbolja stvar koju možete uraditi da spriječite nastanak i da se riješite celulita jeste da imate uravnoteženu ishranu i da redovno vježbate. Ovo ne znači da treba da se izgladnjavate ili da trčite maraton, već da jedete više voća i povrća i da vježbate bar sat vremena dnevno.

 

Krema protiv celulita

Na kraju, ako ništa ne pomaže, pokušajte sa kremama protiv celulita. One su znatno skuplje od uobičajenih krema, ali ako se pravilno hranite i redovno vježbate, one vam neće biti ni potrebne.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info