4 prirodna preparata za posvjetljavanje kože

0

Na tržištu postoji veći broj proizvoda kojima, navodno, možete posvijetliti kožu. Međutim, da li su ti proizvodi vrijedni vašeg novca? Takođe, niko ne može garantovati da su ovi proizvodi 100% uspješni. S druge strane, prirodni metodi za posvjetljavanje kože mogu dati veoma efikasne rezultate. Koža je od njih svjetlija i mekša. Evo par prijedloga.

 

Jogurt i kurkuma

Dobrobit jogurta nije ograničena samo na tijelo. On, takođe, poboljšava i kožu. Pomiješajte jedan dio jogurta i prstohvat kurkume, nanesite na lice te ostavite da odstoji bar deset minuta. Isperite hladnom vodom. Ako želite, možete ubaciti i malo meda u ovu masku, a njeno redovno nanošenje će vam posvijetliti kožu.

 

Maska od limuna i papaje

Napravite pire od svježe papaje i dodajte malo svježeg soka od limuna. Dobro izmiješajte te nanesite na lice. Nakon petnaest minuta, isperite lice hladnom vodom. Ova maska će vam pomoći da posvijetlije kožu i smanjite tamne mrlje na njoj.

 

Smeđi šećer i ovsena kaša

Piling na sedmičnoj osnovi pomaže da se smanje tamne mrlje na koži. Bilo koji piling će poslužiti u ove svrhe, ali smeđi šećer i ovsena kaša spadaju u najbolje prirodne preparate za piling lica. Upotreba prirodnih pilinga će omekšati i posvijetliti vaš ten.

 

Gel aloje vere

Nanošenje gela od aloje vere na lice pomaže da se smanje neželjeni tragovi na koži. Takođe, ovaj gel pomaže da prirodnim putem posvijetlite kožu. Možete koristiti i sok od aloje, jer i on daje efikasne rezultate.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info