5 prirodnih načina da kosi dodate volumen

0

Prekrasna kosa dodaje šarm i ljepotu ženskoj ličnosti. Međutim, nije svaka žena blagoslovena gustom i lijepom kosom. Da li znate da i tanka kosa može postati, u tren oka, lijepa, sjajna i zavodljiva? Na tržištu postoji more proizvoda koji tvrde da će vaša kosa izgledati baš tako, međutim, njihova pouzdanost je upitna. U ovom članku vam donosimo pet jednostavnih i prirodnih načina da kosi dodate volumen.

 

  • Imperativ je da kosu ne perete često. Hemikalije u šamponima i regeneratorima mogu nepovoljno uticati na rast vaše kose te je, samim tim, lišiti njenog prirodnog volumena. Takođe, kako biste efikasno povećali volumen kose, koristite blage šampone i regeneratore.
  • Kosi možete dodati volumen i tako što ćete je gužvati prstima. Kada fenirate kosu, radite to na način da kosu prebacite preko glave. Takođe, možete i promijeniti frizuru kako bi vaša kosa izgledala bolje.
  • Da biste povećali volumen, potrebno je da kosu održavate čistom. Kada koristite šampon i regenerator, na vašoj kosi se mogu nakupiti ostaci ova dva proizvoda. Da biste ih uklonili, koristite jabukovo sirće. Za najbolje rezultate, kosu razdijelite u nekoliko dijelova te nanesite sirće.

 

  • Što se tiče uvijanja kose, ne preporučujemo upotrebu viklera. Kosu možete uviti i na prirodan način. Napravite nekoliko manjih pletenica i ostavite ih preko noći. Ujutro skinite pletenice i uživajte u raskošnoj kosi. Kada su vrhovi kose uvijeni, činiće se kao da imate veći volumen.
  • Ako perete kosu u tvrdoj vodi, opadanje kose se može pogoršavati tokom vremena. Najbolje je da izbjegavate pranje kose takvom vodom. Takođe, bilo bi pametno da koristite prirodne sastojke za pranje kose, kako biste joj dodali volumen. Za povećanje volumena, perite ili tretirajte kosu jajetom ili pivom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info