8 savjeta za uređenje kuće pomoću detalja

0

Ako želite dodati malo draži vašem domu pomoću detalja, ali ne znate odakle da počnete, pogledajte ovih osam savjeta koji će vam pomoći da to uradite na najjednostavniji način.

 

  • Počnite sa predmetom koji vam donosi radost te odaberite druge detalje koji su inspirisani ili se slažu sa tim komadom. Veće su šanse da budete zadovoljni ukupnim rezultatom, ako počnete sa predmetom koji vam se najviše sviđa.
  • Prije nego što izaberete detalje, potrebno je da se odlučite za kolorit. Izaberite jednu ili dvije boje detalja koje se slažu sa bojom zidova i namještaja. Kontrastne boje daju prostoriji živost. Ako su zidovi i namještaj neutralnih boja, birajte detalje “jačih” boja.
  • Detalji su odličan način da prostoru date tematski izgled. Na primjer, ako želite da prostorija ima plažni štih, onda će školjke biti odličan izbor da stvorite taj osjećaj. Kod modernijeg dizajna prostorije, odaberite i modernije detalje koji se odlično slažu sa modernim namještajem.
  • Osjećaj ravnoteže važan je dio formalnog uređenja prostorija. U formalnim prostorijama koristite simetriju, a kod neformalnog dizajna simetrija nije bitna – potrebno je da detalji budu postavljeni asimetrično.

 

  • Prilikom grupisanja više predmeta, uzmite u obzir njihovu visinu i veličinu. Ovo važi za svijeće, ramove, tegle ili bilo koji drugi interesantni detalj. Miješanje objekata različite visine i veličine dodaje prostoriji vizuelni interes. Takođe, koristite neparne brojeve prilikom grupisanja detalja (na primjer: tri rama ili pet svijeća).
  • Osvjetljenje je jednostavan način da dodate trenutni uticaj. Izaberite rasvjetna tijela koja upotpunjuju dizajn vaše prostorije. Ne morate se zadržati samo na jednom tipu rasvjete – praktički, možete upotrijebiti sve tipove, od lustera preko svijeća do ugradne rasvjete.
  • Zidovi su savršeno slikarsko platno. Zašto? Zato što, pored raznih boja, na njih možete dodati interesantne detalje koji će vašoj prostoriji dati dražesan izgled. Police, knjige, slike, ogledala – mogućnosti su beskonačne, a sve zavisi od toga kakav kranji efekat želite da postignete.
  • Naravno, ne treba zaboraviti ni podove. Nema potrebe da ubacite ćilim koji se prostire od zida do zida. Vaša prostorija će biti mnogo interesantnija ukoliko u nju postavite podne prostirke. Prilikom odabira prostirki, imajte na umu da bi one trebale biti u bojama koje su kontrastne boji vašeg namještaja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info