4 načina da provodite više vremena zajedno

0

Nije uvijek jednostavno pronaći vremena za druženje sa voljenom osobom, a ponekad se čini da je nemoguće da dobijete bar jedno veče za sebe. Ipak, pojedine aktivnosti možete obavljati skupa i na taj način ćete više vremena provoditi zajedno. Evo par prijedloga.

 

Vježbajte skupa

Umjesto da stalno vježbate odvojeno, pokušajte naći vremena da bar jednom sedmično budete aktivni skupa. Čak iako idete u različite teretane ili se bavite različitim vrstama fizičkih aktivnosti, postarajte se da jednu “seansu” sedmično odradite skupa. Da li je to šetnja, trčanje ili vožnja bicikla – sasvim je nebitno. Bitno je da ste skupa dok to radite.

 

Odredite vrijeme bez tehničkih uređaja

Ostali biste iznenađeni kada bi znali koliko zajedničkog vremena potrošite provodeći na nekom od tehničkih uređaja. Zbog toga je veoma bitno da napravite pauzu od moderne tehnologije i posvetite se jedno drugom. Bilo da se radi o dvadeset minuta ili sat vremena, odvojite se od mobilnog telefona i laptopa te se fokusirajte jedno na drugo.

 

Zajedničko obavljanje zadataka

Možda i ne zvuči kao neka posebna zabava, ali zajednički odlazak u supermarket ili radnju koja se bavi prodajom alata može biti odličan način da provedete više vremena skupa. Pored toga, ukoliko trebate nositi teške stvari, mnogo je lakše kada ste zajedno.

 

Ručajte skupa

Ne, ne radi se o romantičnoj večeri u nekom skupom restoranu, već o sledećoj stvari: ako radite jedno blizu drugog, iskoristite pauzu za doručak/ručak da se nađete. Nađite se na pola puta od radnog mjesta i uživajte u zajedničkom obroku. Čak i kada ovo radite samo jednom sedmično, imaćete osjećaj da provodite više vremena zajedno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info