6 tipičnih grešaka pri uređenju doma

0

Vaš dom je odraz vaše ličnosti. Prva stvar koju gosti primijete u vašem domu je dekor. Veoma često, žene znaju pretjerati prilikom uređenja životnog prostora. Kao rezultat, njihov dom izgleda neuredno i neorganizovano. Da se to ne bi i vama desilo, pratite sledeće savjete.

 

  • Neuredan hodnik: Ovo je prva prostorija u kojoj ćete pozdraviti goste. Uvijek se potrudite da ona bude čista i uredna. Jednostavan detalj (slika, vaza i slično), koji ćete držati u hodniku, poboljšaće ukupni dojam dnevnog boravka.
  • Nekorištenje ogledala u manjim prostorijama: Ako imate mali dnevni boravak, onda će vam ogledala pomoći da on izgleda veći nego što jeste. Stavite ih na zidove ili sa strana. Možete izabrati različite okvire, bitno je da su ogledala što veća. Ona, osim što pružaju dojam većeg prostora, reflektuju svjetlost i uljepšavaju prostoriju.
  • Pretjerivanje sa namještajem: Ovo je jedna od najvećih grešaka. Ne stavljajte previše stolova i detalja u prostorije. Ukoliko to uradite, prostorija će izgledati prenatrpano i neorganizovano. Što manje namještaja, to bolje. Ne kažemo da se trebate odreći osnovnih komada namještaja, ali nema potrebe za pretjerivanjem.

 

  • Neprimjenjivanje prave kombinacije boja: Kombinacija boja igra najznačajniju ulogu u dekorisanju doma. Veliki broj žena na to zaboravlja. Primjera radi: ako su vaši zidovi crveni, onda birajte namještaj u svjetlijoj ili kontrastnoj nijansi.
  • Loše osvjetljenje: Da li znate da loše osvjetljenje može pokvariti ljepotu vašeg dekora? Važno je da rasvjeta bude u skladu sa potrebama date prostorije. Nemojte koristiti previše svjetla samo da biste dekorisali prostoriju. Koristite svjetlo da poboljšate ljepotu vašeg dekora.
  • Brzinsko uređenje prostorije: Odvojite vrijeme da uredite prostoriju. Imajte na umu da je dekorisanje umjetnost te da se mora uraditi na određeni način. Ako niste sigurni kako da najbolje dekorišete životni prostor, konsultujte dizajnera enterijera.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info