5 kaiševa koje svaka žena mora imati

0

Kada je u pitanju stajling, šlag na svakoj odjevnoj kombinaciji su modni dodaci koji će je učiniti još moćnijom i privlačnijom. Za besprijekoran izgled, potrebno je da imate i odgovarajući kaiš.

On ne samo da će istaknuti prirodnu ljepotu vaših oblina već će od svake kombinacije napraviti pravo umjetničko djelo. Donosimo pet kaiševa koje svaka žena mora imati.

Klasični kaiš


Svaka žena mora imati klasični kaiš crne i braon boje. Bez obzira da li ćete ga upariti sa najobičnijim farmericama ili pantalonama na peglu, ovaj kaiš mora biti dio vašeg modnog inventara. Kada je riječ o kaišu, klasični je najbolja investicija pa nemojte osjećati grižu savjesti ako na njega potrošite malo više novca.

Kaiš inspirisan životinjskim motivima


Ovaj kaiš uvijek je na vrhu ljestvice modnih dodataka. Nemojte pretjerati sa “životinjskim carstvom” – neka vaš kaiš bude suptilan. Bilo da se radi o vještačkoj zmijskoj ili leopardovoj koži, ovaj kaiš će poboljšati izgled svake haljine, pantalona ili suknje.

Kaiš jarke boje


Želite da “začinite” običnu odjevnu kombinaciju za večernji izlazak? Kaiš jarke boje može da ostavi ogroman efekat uz minimalne napore.

S obzirom da se trendovi boja mijenjaju svake sezone, nema potrebe da trošite mnogo novca na ovaj kaiš. Imajući na umu da je jarka boja veoma privlačna, potrebno je da ovaj kaiš bude što uži – nikada se nemojte opredijeliti za široke varijante. Zašto? Uži kaiš jarke boje neće privlačiti neželjenu pažnju.

Isprepleteni kaiš


Ovaj stil je najbolji kada ga koristite kako bi dodali interesantan detalj jednostavnijoj odjevnoj kombinaciji. Predlažemo da se držite braon ili neke druge tamnije nijanse kako bi ga lako uklapali sa svim drugim bojama. Najbolje od svega je što ovaj kaiš nema ograničenu dužinu pa se lako uklapa i oko sturka i oko bedara.

Široki kaiš


Jednostavan, ali moćan, široki kaiš najviše dolazi do izražaja kada ga nosite preko haljine sa visokim strukom ili kada želite naglasiti obline na kratkoj haljini do koljena. Njegova veličina ga čini idealnim za vezivanje šire i “kabastije” odjeće, kao što su duge jakne.

Ako kupite jedan crni i jedan u braon nijansi, pokrićete sve moguće odjevne kombinacije koje vam budu pale na pamet. Za one koji žele nešto posebno, stavite ovaj kaiš preko prsluka od vještačkog krzna i dobićete opuštenu, a glamuroznu kombinaciju koja će vas uvijek dovesti u prvi plan.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info