9 namirnica koje ženama pomažu da se skoncentrišu

0

Svaka žena nosi teško breme: supruga, majka, karijera i još mnogo toga. Ponekad je teško ostati na pravom kolosijeku i biti skoncentrisan. Da biste to izbjegle, uvrstite u ishranu sljedeće namirnice.

Kofein


Najbolji izvor kofeina je kafa. Međutim, budite umjereni – zbog previše kofeina postaćete nervozni i nećete biti u stanju da se skoncentrišete.

Šećer


Samo kašika šećera vašem mozgu može dati potrebni podsticaj, mada su efekti kratkog daha. Najbolje je da konzumirate šećer u njegovom prirodnom obliku, a najbolji izvor istoga je voće. Pored toga, red tamne čokolade je isto odličan – koristan za cjelokupno zdravlje, a ne dodaje kilograme.

Riba


Kako bi vaš mozak pravilno funkcionisao, uživajte u ribi bogatoj omega-3 masnim kiselinama, bar dva puta sedmično.

Borovnice


Zaštitite svoj mozak od Alchajmerove bolesti i demencije redovnim konzumiranjem borovnica. Takođe, one poboljšavaju i sposobnosti učenja i pamćenja.

Kokice


Omiljene bioskopske grickalice sadrže veliku količinu vitamina B6, B12 i E te se vjeruje da poboljšavaju sposobnost koncentracije i pamćenja.

Avokado


Ovo kremasto voće ne samo da snižava nivo lošeg holesterola i visok krvni pritisak, već je izuzetno bogato i omega -3 masnim kiselinama. Odlična su zamjena za morske plodove svima onima koji nisu ljubitelji ribe.

Orašasti plodovi i sjemenke


Orašasti plodovi i sjemenke su puni antioksidanata i proteina koji vam pomažu da ostanete skoncentrisani. Oni, takođe, pružaju vašem mozgu dugotrajnu zaštitu od smanjenja kognitivnih funkcija.

Zeleno lisnato povrće


Zadržite oštrinu vašeg uma konzumiranjem nekog od sledećih vrsta povrća: špinat, blitva, kelj, brokula ili peršun. Zahvaljujući velikim količinama folne kiseline, koje pomenute vrste povrća sadrže, bićete uvijek skoncentrisani.

Niskokalorični doručak


Da biste povećali raspon pažnje, nemojte preskakati doručak. Uvrstite u njega voće, mliječne proizvode i žitarice – bogate su vlaknima i ne sadrže puno kalorija.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info