6 stvari koje mogu biti pogubne po vašu vezu

0

Kod većine parova postoje određene osobine i navike koje, ako se ne kontrolišu blagovremeno, mogu biti pogubne po vezu. Saznajte da li ste i vi žrtva tih osobina i navika i da li one utiču na vašu vezu.

 

Ekstremna posesivnost

Ljubomora i zavist su poželjni u vezama, ali samo u ograničenim količinama. Međutim, kada ova dva osjećanja prevazilaze granice normale, dolazi do pojave opsesivnosti. Ukoliko ste vi i vaš partner ekstremno posesivni, potrebno je da tu osobinu držite pod kontrolom od samog početka. U suprotnom, vaša veza će se sastojati od ljubomornih ispada, svađa i mase drugih nezdravih stvari.

 

Laži i neiskrenost

Ukoliko svako malo lažete svog partnera ili ako ste ga uhvatili u laži nekoliko puta, vi zapravo kopate grob svojoj vezi. Na ovaj način možete izgubiti povjerenje i biće vam teško da se ponovo poštujete. Bilo da se radi o bezazlenoj laži ili o manipulisanju, neiskrenost, u bilo kojem obliku, može da “ubije” vašu vezu.

 

Nedostatak razumijevanja i komunikacije

Jedna od najštetnijih stvari u vezi može biti nedostatak komunikacije i rezumijevanja između partnera. Ako vas partner ne sluša kada pričate o svojim strastima ili ako mu ne pružate podršku kada mu je to najpotrebnije, vaša veza je osuđena na propast.

 

Flertovanje

Da li vaš partner flertuje sa vašim i svojim prijateljicama? Da li često flertujete? Ako ste oboje toliko slobodni da svako malo flertujete sa drugima, to može unijeti nesigurnost u vašu vezu. Kada nesigurnost raste, ona može pogubno djelovati na vašu vezu.

 

Takmičenje oko posla i zarade

Kada parovi počnu upoređivati zarade, unapređenja i napredak na poslu, obavezno nastaje haotična situacija. Zdrav nivo takmičarskog duha među partnerima može biti produktivan, ali kada se pređe linija, borba oko “prevlasti” može nanijeti štetu vašoj vezi.

 

Loša higijena

Možete misliti da su pitanja o higijeni unutar jedne veze veoma plitka, ali to ne mora uvijek biti slučaj. Sitne svađe među parovima o takvim pitanjima često se znaju izmaknuti kontroli i trajno narušiti vezu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info