3 načina da ojačate kosu uz pomoć sirćeta

0

Sirće se već odavno koristi za poboljšanje cjelokupnog izgleda kose, a kosa od njega postaje svilenkasta i sjajna. Možete koristiti razrijeđeno alkoholno sirće, ali je sirovo nefiltrirano jabukovo sirće “majka” sirćeta. Ono sadrži niz enzima, proteina i probiotika koji vašoj kosi daju jačinu i sjaj. Pomenute hranjive materije ostale vrste sirćeta ne sadrže, najvjerovatnije usljed filtracije i zagrijavanja.

 

Vraća kosi sjaj

Sirće kosi vraća sjaj tako što uklanja ostatke drugih proizvoda za njegu kose. Od njega kosa postaje glatka i svilenkasta, a mnogi stručnjaci tvrde da je odlično i da se riješite zamršene kose. U zavisnosti od vašeg tipa kose, možete ga koristiti do tri puta sedmično. Ono može izazvati minimalno sušenje kose te se preporučuje da prije korištenja sirćeta nanesete regenerator. Da biste dobili odgovarajuću smjesu za ispiranje kose, pomiješajte 230 ml sirćeta sa 460 ml tople vode. Ako želite, možete dodati i kap vašeg omiljenog esencijalnog ulja te dobijenom smjesom isperite kosu.

 

Čišćenje četke za kosu

Uklonite dlake sa četke. Napravite smjesu od sirćeta i vode, u omjeru 50 : 50, dodajte kap ili dvije omiljenog esencijalnog ulja i potopite četku. Ostavite da prenoći. Ujutro četku isperite i spremna je za korištenje.

 

Poboljšava zdravlje vlasišta

Da biste očistili vlasište, poboljšali njegovo zdravlje i riješili se peruti, isperite ga, nakon šamponiranja, mješavinom od 120 ml sirćeta i 460 ml tople vode. U mješavinu možete dodati i par kapi esencijalnog ulja žalfije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info