Kako da uspostavite kvalitetnu vezu na duge staze

0

Dosta nas je pojam “dugoročna veza” zaobilazio u širokom luku. Parovi čija je veza izdržala test vremena, svađe i još mnogo toga drugog, nisu osobe koje imaju natprirodne moći. U svim vezama, postoje određeni ključni elementi o kojima treba voditi računa. Evo i koji su to.

 

Element poštovanja

Mi lično vjerujemo da je poštovanje najvažniji element jedne veze. Sa poštovanjem dolazi divljenje, razumijevanje i prilagodljivost. Ono može biti jednostavno, kao što je podrška partneru tokom teških trenutaka. Poštovanje može značiti i udaljavanje od stvari koje se vašem partneru ne sviđaju, neučestvovanje u aktivnostima koje on ne odobrava i još mnogo toga. Ovdje se ne radi o jednostranom poštovanju. Očekujte onoliko poštovanja koliko ga date.

 

Element iskrenosti

Iskrenost je osnova svake veze. Ona pokreće osjećaj povjerenja koji može graditi ili razoriti vašu vezu. Da li vjerujete u bezazlene laži? Mi ne vjerujemo. Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, pazite do koje granice idete. Imajte na umu da jedna laž vodi ka drugoj, trećoj, dvadesetoj… Savjetujemo da budete iskreni o svim malim stvarima, jer nekada i male stvari mogu prouzrokovati veliku štetu.

 

Element planiranja

Planiranje daje vezi stabilnost. Ako imate postavljene ciljeve, vaša veza će ići uzlaznom putanjom. Zapitajte se šta želite od vaše veze, gdje se vidite za par godina i kako se vidite u budućnosti. Ovo može izgledati teško, ali je, zapravo, jednostavno. Ukoliko nemate odgovore na data pitanja, to može biti dokaz da nešto nije u redu.

 

Element zadovoljstva

Zadovoljstvo ne znači samo seks. Osjećaćete se zadovoljno kada su vaše i fizičke i emocionalne potrebe zadovoljene. To je odličan osjećaj i potrebno je uložiti određene napore da si se isti postigao. Bilo da iskazujete nježnosti putem razgovora ili fizičkim putem, bitno je da upražnjavate obje vrste.

 

Element romantike

Parovi veoma često upadnu u kolotečinu i potpuno zaborave na romantiku. Imajte na umu da je potrebno s vremena na vrijeme da večerate uz svijeće, pogledate neki romantični film i uživate uz čašu vina i prijatnom razgovoru. Mali romantični trenuci će samo ojačati vašu vezu, a da i ne pominjemo da ćete se odlično osjećati.

 

Element komunikacije

Komunikacija je veoma bitan element u svakoj vezi. Ukoliko ne komunicirate i ne izvedete stvari na “čistac”, doći će do pojave niza “pretpostavki”, kako sa vaše tako i sa strane vašeg partnera. Ako mislite da između vas postoji komunikacijski jaz, potrebno je da sjednete i ozbiljno porazgovarate. Imajte na umu da se razgovorom, uglavnom, sve može riješiti.

 

Element strpljenja

Bez sumnje, nijedna veza nije savršena. Često se znaju dogoditi svađe, nesporazumi i druge stvari koje nisu nimalo dobre. Ljudi su emocionalna bića i potrebno je da budemo popustljivi jedni prema drugima. Tajna dugoročne veze je u tome da njegujete dobre periode do maksimuma. Dakle, kada naiđe loš period (to je neminovno i sasvim normalno), morate biti strpljivi i sačekati da taj period prođe.

 

Element ljubavi

Ovdje se ne radi o ljubavi prema vašem partneru već o ljubavi prema vezi u kojoj se nalazite. Jedna je stvar voljeti nekoga, a druga je stvar voljeti vrijeme koje provodite sa tom osobom. Volite svoju vezu i sjetite se blagostanja koje vam ona donosi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info