6 najboljih prirodnih ulja za kosu

0

Kako bi kosa bila uvijek lijepa i zdrava, potrebno je koristiti ulja za kosu. Ponekad je veoma teško znati i odlučiti se za ono koje je najbolje. Takođe, važno je imati na umu da morate koristiti ono ulje za kosu koje odgovara vašem tipu kose. Evo par prijedloga.

 

Ulje ruzmarina

Ono je pravi blagoslov za sve tipove kose, a posebno ako imate tanku kosu. Ulje ruzmarina je odličan izvor kalcijuma, vitamina B i željeza. Ono jača folikule i poboljšava teksturu kose. Takođe, ulje ruzmarina je odličan lijek protiv peruti i lomljenja kose.

 

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je bogato mononezasićenim mastima i antioksidatima koji su odlični za suhu kosu. Ovo ulje djeluje i kao odličan regenerator. Ono vašoj kosi pruža hidrataciju te je pogodno i za gustu i “neukrotivu” kosu.

 

Ulje avokada

Ulje avokada sadrži amino kiseline, folnu kiselinu i proteine te je veoma djelotvorno u borbi protiv čestih problema koje imate sa kosom, kao što su opadanje kose, perut ili iritacija vlasišta. Pored toga, ono pruža i prirodnu zaštitu od sunca, a vitamini A, D, E i B6 čine ga idealnim za sve tipove kose.

 

Bademovo ulje

Bademovo ulje se može koristiti kao efikasan lijek protiv opadanja kose te može pomoći u poboljšanju kvaliteta kose. Često se koristi kao jedan od glavnih sastojaka u raznim maskama za kosu. Pogodno je za sve tipove kose.

 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je jedno od najčešćih koje se koristi da bi kosa bila zdrava i sjajna. Ono u kosi zadržava proteine i druge hranjive materije, obnavlja kosu i čini je jačom. Pogodno je za sve tipove kose, a posebno se preporučuje za suhu kosu.

 

Ricinusovo ulje

Ovo ulje ima antibakterijska i antigljivična svojstva te vašoj kosi i vlasištu pomaže da ostanu zdravi i sjajni. Ricinusovo ulje i hidratizira kosu te je pogodno za sve tipove kose.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info