5 mjesta u kući koja trebate čistiti svaki dan

1

Kad pomislite na čišćenje kuće, da li razmišljate o zatezanju jastuka i slaganju papira ili o uklanjanju bakterija iz frižidera? Veoma često miješamo spremanje i čišćenje kuće.

Zatezanje kreveta vam neće pomoći da se izborite sa bakterijama koje vrebaju iz skoro svakog ugla. Evo i pet mjesta koja trebate čistiti svaki dan.

Sudoper i frižider


Gdje god se nalazi hrana, tu su i bakterije. U stvari, istraživanja pokazuju da više od pola miliona bakterija po kvadratnom inču živi samo u vašem sudoperu. Pored sudopera, obratite pažnju i na unutrašnjost i spoljašnjost frižidera. Ručku frižidera obavezno čistite svaki dan. Unutrašnjost frižidera pokušajte da čistite barem jednom sedmično.

Slavine u kupatilu


Kako bi vaše kupatilo bilo čisto, odnosno, kako bi u njemu bilo što manje bakterija, svakodnevno čistite slavine. Nema potrebe da napominjemo da je mijenjanje prostirki u kupatilu obavezno barem jednom sedmično. Vjerovatno znate da ih morate prati u toploj ili vreloj vodi, kako bi se riješili bakterija.

Igračke


S obzirom na to da male ruke imaju tendenciju da lutaju svuda prije nego završe u ustima svog domaćina, ovo je veoma bitno: perite dječije igračke što češće.

Daljinski upravljač, tastatura i telefon


Daljinski upravljač nema gdje se ne ostavlja. Zbog toga je bitno da ga svakodnevno prebrišete. Osim njega, ne zaboravite da prebrišete i mobilni telefon i tastaturu.

Prekidači za svjetlo i kvake


Na kraju, obavezno čistite prekidače za svjetlo i kvake. Dodirujemo ih bezbroj puta u toku dana i sasvim je normalno da su pravi magnet za bakterije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info