Hrana za ljepotu: 5 namirnica koje izbjeljuju zube

0

Želite da imate blistav osmijeh? Već ranije ste imali priliku da vidite neke od najboljih savjeta za izbjeljivanje zuba, ali da li ste znali da vam i konzumiranje određenih namirnica može pomoći u tome? Evo i koje su to.

 

Menta

Želite da se riješite mrlja od kafe koje imate na zubima? Pokušajte žvakati list mente (on će vam istovremeno osvježiti i dah). Lišće mente sadrži mineralna jedinjenja koja stvaraju tanak sloj koji oblaže vaše zube i štiti ih od stvaranja mrlja.

 

Kora narandže

Ovo koristite povremeno, jer kiseline koje se nalaze u kori narandže (ako se svakodnevno koriste) mogu izazvati eroziju zubne cakline. Trljanje kore narandže na zubima može vam pomoći da se riješite mrlja i izbijelite zube.

 

Sir

Bogat kalcijumom i fosfatima, sir ne samo da pomaže da se smanji kiselost u vašim ustima već i oblaže zube kalcijumom čime se omogućava jačanje i obnova zubne cakline.

 

Malinovo ulje

Još uvijek nije sasvim jasno kako ovo ulje pomaže u izbjeljivanju zuba, ali se vjeruje da djeluje kao sredstvo za poliranje.

 

Jabuke i celer

Čvrsto i hrskavo voće i povrće, kao što su jabuke i celer, uklanjaju plak i druge površinske mrlje sa zuba. Dakle, što više ovog voća i povrća, to bjelji zubi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info