5 tipova žena koje muškarci mrze

0

Moderno društvo ima svoja pravila i propise. Jedno od njih je i popularno vjerovanje da muškarci vole samo žene koje imaju duge noge, lijep osmijeh i koje su u dobroj formi (da ne kažemo, starlete). Zbog tog vjerovanja, veliki broj žena se muči sa dijetama ne bi li se približile izgledu žene sa naslovnice nekog magazina.

U redu je ako želite privući suprotni pol, ali valjda bi trebalo da idemo na dijetu i redovno vježbamo, prvenstveno, da bismo se osjećali dobro, a ne samo zbog nekog tamo tipa. Zar ne? Treba još pomenuti i to da bi čovječanstvo bilo na ivici izumiranja da muškarci traže samo manekenke.

Koje osobine najviše privlače muškarce?


Naravno, dogma da muškarci vole svojim očima i dalje je na snazi. Ali ovo je samo vrh ledenog brijega. Mi imamo “spisak” uslova koje bi naš idealan muškarac trebao ostvariti, ali i muškarci zamišljaju da njihova ljepša polovina treba biti odlična u više aspekata. A želje i očekivanja variraju od muškarca do muškarca. Jedni očekuju da odabrana dama dobro kuha, drugi da ona voli fudbal i automobile, dok treći sanjaju da njihova odabranica stalno hoda u seksi rublju.

Štagod mislili, fizički izgled nije presuđujući faktor u odabiru životnog partnera. Pitajte bilo kojeg muškarca zašto voli svoju ženu. Teško da će neki od njih reći da je to zbog veličine njenih grudi. Bez obzira koliko trivijalno zvučalo, muškari vole žene zbog njihovog karaktera, smisla za humor, sličnih interesovanja, a najčešće zbog karakteristike koja jednu ženu odvaja od druge i koja muškarcu dopušta da se osjeća posebnim kada je sa njom.

Pet stvari koje muškarci mrze kod žena

Hajde da vidimo šta to muškarce najčešće odbija. Postoji nekoliko tipova žena koje većina muškaraca ne podnosi.

Šefica


Većina muškaraca se boji uspješnih, finansijski nezavisnih i ambicioznih žena. Zapravo, to nije ni strah već “zavist”. Većina muškaraca je takmičarskog duha te ne mogu podnijeti da je žena uspješnija od njih.

Dosadnjakovićka


Nju je teško zainteresovati za bilo šta, ona ulaže malo energije i veoma rijetko ima svoje mišljenje o bilo čemu. Ona je muškarcu dosadna te on u njoj ne može pronaći ništa što mu se sviđa.

Samo prijateljica


Ona se u društvu muškaraca ponaša kao da je sa prijateljicama, njena ženstvenost se gubi u gledanju utakmica, ispijanju piva i pričanju masnih viceva. Neki muškarci bi mrzili svoje djevojke ili žene da se ponašaju na ovaj način.

Princeza (ili Paris Hilton ili sponzoruša)


Ona ima veoma visoke prohtjeve, voli luksuz, cvijeće, bogatstvo i nakit. Ne može svako držati korak sa takvom ženom. Princeza će odmah cijeniti satove, odjeću, muškarčev auto te će ostaviti utisak površne, neprirodne žene.

Opsjednuta


Ova žena odmah testira muškarca kako bi provjerila njegovu podobnost za vezu i porodični život. Ona pokušava da namami muškarca, pretvara se da je previše emocionalno zavisna i plaši muškarca s prijedlogom da se vjenčaju što prije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info