10 afrodizijaka za bolji ljubavni život

0

Osjećate se umorno i niste raspoloženi kada je u pitanju ljubavni život? Možda trebate da malo osvježite ljubavni život, a jedan od načina za to je konzumiranje prirodnih afrodizijaka koji će vam podići libido. Evo deset najboljih.

 

Celer

Još od doba Rimljana, celer se smatra afrodizijakom koji pobuđuje seksualnu želju kod žena.

 

Banane

Enzim bromelain, kojeg banane sadrže u izobilju, povećava seksualnu želju kod muškaraca. Banane pomažu i u proizvodnji testosterona te su odlično voće za povećanje energije i izdržljivosti.

 

Čokolada

Čokolada je ukusni afrodizijak koji sadrži antioksidante, serotonin i teobromin – sve pomenuto podiže raspoloženje. Takođe, hemijsko jedinjenje feniletilamin, koji se nalazi u čokoladi, izaziva isto uzbuđenje i osjećaj kao kada ste zaljubljeni.

 

Ovas

Ovas, osim što je izuzetno dobar za vaše cjelokupno zdravlje, je takođe odličan seksualni stimulans koji podiže libido. Bogat je cinkom, proteinima i drugim mineralima koji pozitivno utiču na seksualni život.

 

Đumbir

Pored toga što je poznat po svom oštrom mirisu i ljekovitim svojstvima, đumbir je i odličan afrodizijak koji poboljšava cirkulaciju i libido.

 

Nar

Još jedan ukusni afrodizijak koji poboljšava raspoloženje i rasplamsava ljubavni žar.

 

Šampanjac / Crno vino

Malo šampanjca ili crnog vina ne samo da pomaže da stvorite romantični ugođaj, već i podiže libido poboljšanjem cirkulacije. Ali zapamtite, ako konzumirate previše vina, nećete previše uživati u spavaćoj sobi.

 

Ostrige

Ostrige su veoma bogat izvor cinka te sadrže mnogobrojne minerale koji su od suštinskog značaja za proizvodnju testosterona i dopamina. Sve navedeno može povećati seksualni apetit.

 

Avokado

Od davnina je poznat kao jedan od najboljih afrodizijaka. Odličan je izvor vitamina B6 te pomaže da se povećaju energija i izdržljivost.

 

Šparoge

One su bogat izvor folne kiseline i vitamina E, a od kojih su oba potrebni za dobar seksualni apetit.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info