Šta vaša koža govori o vašem zdravlju

0

Koža je najvažniji organ našega tijela. Od njene teksture do tena moguće je reći koliko smo zdravi. Evo i kako.

 

Masna ishrana

Najvažniji pokazatelji da konzumirate masnu hranu, koja se sastoji od previše prženih namirnica, su bore na čelu, bubuljice i masna koža. Ishrana koja se sastoji od voća i povrća može vam pomoći da riješite problem.

 

Kiselina

Ako vaš sistem pati od previše kiseline, to se može odraziti u vidu otvorenih pora. U ovom slučaju se preporučuje da izbjegavate začinjenu hranu i da posjetite doktora.

 

Nedostatak minerala

Kada na vašem licu dođu do izražaja linije izazvane stresom ili kada vam koža postane žućkasta, to može značiti da ne unosite dovoljno minerala i vitamina. Povećajte unos voća i povrća. Takođe, pijte više vode.

 

Nesanica

Tamni kolutovi ispod očiju mogu značiti da ne spavate dovoljno što zauzvrat može značiti da imate zdravstveni problem. Praktikovanje meditacije i vježbanje mogu vam pomoći da se opustite i bolje spavate.

 

Problemi sa sinusima

Ako primijetite ljubičaste linije ispod očiju, postoji velika vjerovatnoća da su vam začepljeni sinusi. Takođe, blago natečeni obrazi mogu ukazivati da je došlo do zadržavanja vode u organizmu što bi, opet, moglo da ukazuje da trebate provjeriti sinuse.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info