3 jednostavna načina da smanjite anksioznost

1

Za normalan produktivan život potrebno je da budemo zdravi, kako fizički tako i psihički. Ipak, postojanje anksioznosti često čini život veoma teškim. Anksioznost potiče od straha ili iz želje za nečim što nismo u stanju da dobijemo (ostvarimo) ili čak od vanjskog ili unutrašnjeg pritiska.

Uzroci anksioznosti su mnogobrojni, ali svi oni imaju isti rezultat – smanjena produktivnost, depresija i smanjena želja za životom. Ipak, postoje jednostavni načini pomoću kojih možete smanjiti anksioznost. Da vidimo i koji su to.

Radite sklekove


Sklekovi su odličan način da skrenete misli sa anksioznosti i da osigurate da vašim tijelom cirkuliše dovoljna količina krvi usljed čega ćete se osjećati živahnije nego ikada ranije. Sklekovi ne samo da će vam pomoći da budete fizički jači već će vam omogućiti i da razmišljate jasnije, zbog povećane cirkulacije krvi u mozgu. Takođe, kada počnete da radite sklekove, manje ćete misliti na probleme i na taj način ćete smanjiti anksioznost.

Dišite duboko


Kada se suočavate sa anksioznošću i nemate snage da se nosite s njom, dišite duboko. Razmišljajte o malo racionalnijem planu i načinu djelovanja koji biste mogli preduzeti kako biste se vratili u normalu. Dišite duboko i sjedite mirno nekoliko minuta, pažljivo slušajući sve zvukove u vašoj okoloni, odvraćajuci pažnju sa problema koji vas tište. Nastavite da dišete duboko dok se ne budete osjećali smireno.

Vozite bicikl


Da, ovo može zvučati glupo, ali je veoma djelotvorno! Dok vozite bicikl u prirodi povezaćete se sa okolinom i osjećaćete se smirenije. Pravilno ponavljanje pokreta koje je svojstveno vožnji bicikla zapravo vam omogućava i pomaže da u životu slijedite iste pravilne obrazce ponašanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info