Kako dekorisati zidove u vašem domu

0

Kako bi vaša prostorija došla do izražaja, sve što vam je potrebno je jedan ukrasni zid. Bez obzira da li želite biti drugačiji ili jednostavno želite da uljepšate životni prostor, donosimo vam odlične ideje koje će vam pomoći da od vašeg dnevnog boravka i spavaće sobe (pa čak i kuhinje, kupatila i hodnika) napravite prostor kojima će se svi diviti.


Tanjirima je mjesto u kuhinji, ali ko kaže da moraju biti sakriveni? Izložite svoje šarene tanjire i ukrasite svoju kuhinju na sasvim originalan način.


Kombinujte prostor za skladištenje sa ukrasnim zidom. Ugradbene police i postolja su veoma funkcionalna te na njima možete držati skoro sve: od knjiga preko suvenira do drugih ukrasnih predmeta.


Ne ograničavajte se na jednu boju. Udubljenja, ispupčenja ili, jednostavno, dio zida možete ofarbati u drugoj boji. Na taj način ćete posvijetlili prostoriju te će ona izgledati veća nego što to zapravo jeste.


Kako biste napravili ukrasni zid u kuhinji, isprobajte novi mornarski trend uz pomoć razigranih bijelo – plavih pločica.


Napravite zid od ogledala i nemojte se bojati da pomiješate ogledala različitih oblika, veličina i stilova. Što više to bolje.


Ako je prostor malen (kao što zna biti hodnik) ukrašavanje zida je dobro rješenje. Na mala postolja možete postaviti saksije sa cvijećem i one će razvrseliti monotonu prostoriju. Bitno je samo da su saksije iste boje veličine te da se radi o istoj vrsti cvijeća. Takođe, cvijeće možete mijenjati u zavisnosti od sezone.


Umjesto da ukrašavate cijeli zid, pokušajte da “uljepšate” samo jedan dio. To možete postići ako uokvirite tapetu ili zanimljivo platno. Krajnji efekat je i više nego odličan.


Nemojte se ograničavati. Sasvim je u redu ako imate i više od jednog ukrasnog zida. Jedan zid možete ofarbati svjetlijom bojom, a na drugi nalijepite kontrastnu tapetu.


Da biste dobili apsolutno spektakularan zid, stavite na njega knjige na policu sa skrivenim nosačima.


Šećer na kraju! Kombinacija zidova u dvije boje, galerija od istovjetnih ramova i odvažna zavjesa se ističu sami za sebe, ali se i veoma dobro međusobno uklapaju, tako da krajnji efekat nije previše nadmoćan.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info