3 čudne stvari koje utiču na našu kilažu

0

Smanjili ste unos kalorija i idete u teretanu, ali da li vas, naizgled, bezazlene stvari sprečavaju da se riješite suvišnih kilograma? Istraživanja pokazuju da, ako se želite efikasno riješii suvišnih kilograma, potrebno je da se odreknete i sledećih stvari.

 

Vaša ogromna torba

Bez nje ne možemo, ali da li ste znali da velike i teške torbe mogu uticati na kilažu? Naime, istraživanja pokazuju da zbog nošenja velikih torbi dolazi do većeg nakupljanja masnih naslaga na jednoj strani tijela nego na drugoj. Pogađate, na strani na kojoj nosite torbu. Pored toga, teške torbe utiču i na držanje tijela.

 

Štikle

Vjerovali ili ne, prečesto nošenje vrtoglavo visokih štikli može uzrokovati pomijeranje trbušnih mišića prema naprijed. Šta to znači? Naime, nošenje visokih štikli uzrokuje nagibanje karlice prema naprijed zbog čega se i trbušni sadržaj pomijera u istom smjeru čime se stvara “obješen” stomak za kojeg žene pogrešno misle da je u pitanju salo.

 

Paralelno obavljanje zadataka

Za većinu žena, “prebacivanje” između poslova sastavni je dio svakodnevnog života. Ali, novo istraživanje pokazuje da stalno paralelno obavljanje zadataka iscrpljuje dio našeg mozga koji reguliše samokontrolu. Kada ste veoma zauzeti, zgrabićete prvo što vam padne u ruke i pojesti. U ovakvim slučajevima, obično se radi o slatkišima i kafi. Oni nam trenutno pružaju energiju, ali istovremeno dovode i do veće iscrpljenosti i stresa. Vještački šećer remeti nivo šećera u krvi dovodeći do umora i još veće želje za šećerom, a dvije do tri šolje kafe će preplaviti vaš organizam hormonom stresa – kortizolom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info