10 loših navika koje mogu uništiti vezu

0

Veze su veoma osjetljive, gotovo isto kao i kule od karata. Jedan mali dašak vjetra i sve se može srušiti. Kada ste u vezi, morate biti dodatno oprezni, jer obično nećete shvatiti kada ste prešli liniju koja može naškoditi vašoj vezi. Evo par navika koje mogu djelovati štetno.

 

Laganje

Temelj svake veze leži u iskrenosti. Trebalo bi da budete u stanju da partneru sve govorite, čak i kada se radi o nekoj lošoj stvari koju ste uradili. Vaš partner može biti uznemiren ili ljut neko vrijeme, ali bar na savjesti nećete imati laž.

 

Sumnjanje

Ako želiš da ti vjeruje, i ti moraš vjerovati njemu. Ako je izašao van sa prijateljima da gleda utakmicu, ne trebaš misliti da je otišao da se vidi sa bivšom ili da te laže. Takođe, ne bi trebala provjeravati njegovu elektronsku poštu, sms-ove ili Facebook. Ovo u potpunosti odbija svakog muškarca.

 

Nalaženje mana njegovoj porodici

Svako voli svoju porodicu i niko ne bi volio da čuje loše stvari o njoj. Dakle, ako mu stalno govoriš o njegovoj porodici u lošem kontekstu, to mu se neće svidjeti. Pogotovo ako kritikujete članove njegove porodice zbog trivijalnih stvari.

 

Pokušavaš da ga promijeniš

To je nešto što veliki broj žena pokušava da uradi. Ako mu se sviđaš takva kakva jesi, onda i ti treba njega da prihvatiš onakvim kakav je. Njemu neće biti zabavno ako ga stalno smaraš o njegovom načinu oblačenja ili hodanja. On je bio takav kada si se zaljubila u njega pa zašto onda želiš da upropastiš vezu pokušavajući da ga promijeniš u nešto što on, zapravo, nije?

 

Svađanje u javnosti

Niko ne voli da svoj privatni život iznosi na ulicu. Ako to često radiš, njemu se ovo ponašanje neće svidjeti. Šta god si htjela da mu kažeš, to mu možeš reći  kada dođete kući. Međutim, ako ne poštuješ ovo “pravilo”, postoje velike šanse da će te on napustiti.

 

Dozvoljavanje da napetost raste

Svaka veza ima nekoliko problema, ali trebate naučiti kako da ih prevaziđete. Ignorisanje ili izbjegavanje istih neće pomoći ni vama ni vašoj vezi. Uvijek je bolje da pričate o problemima nego da pustite da se oni nagomilavaju. Nagomilavanje problema može dovesti do nesporazuma i ozbiljnijih tenzija između vas.

 

Nikada se ne slažete sa njegovim mišljenjem

U redu je ako se ne slažeš sa njegovim mišljenjem u nekim situacijama, ali to ne treba raditi veoma često. To će samo dovesti do svađe između vas. Na kraju, nemoguće je da si ti uvijek u pravu, a da on stalno griješi, zar ne?

 

Pretjerano si dramatična

Ako ti se ne sviđa način na koji se ophodio prema tebi prethodno veče, onda mu to i reci. Ali, nema potrebe da vičeš. Trebaš mu uvijek reći o svim važnim stvarima koje nimalo nisu beznačajne. Takođe, ne treba iznositi optužbe i prepirke iz prošlosti i sada počinjati svađu zbog njih.

 

Ljutite se bez razloga

Ako ste temperamentni, vjerovatno bi trebalo da naučite kako da se nosite s tim prije nego započnete vezu. To je zbog toga što veza zahtijeva mnogo truda i razumijevanja. Ali, ako planete zbog malih stvari koje vaš partner uradi, on će željeti da prekine svaki kontakt s vama čim prije.

 

Porediš ga sa bivšim

Ovo je jednosmjerna karta za raspad veze, jer nema šanse da će ti se on ikada vratiti zbog ovakvog ponašanja. Ako se nešto loše desilo u vezi sa bivšim momkom, muškarca s kojim si sada ne možeš suditi prema istim parametrima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info