Zbog vježbanja jedete…manje?

0

Imate problem da se odvojite od čokolade koju ste sakrili za hitne slučajeve? Otiđite u teretanu!

Najnovija studija Univerziteta Brigham Young pokazuje da umjerene do jake vježbe, u vremenskom trajanju do 45 minuta, mogu da vam smanje apetit. To znači da čas joge, čak i sama šetnja do teretane, podizanje tegova, trčanje na traci i vraćanje kući pješice učiniće da se osjećate manje gladnim.

U studiji, istraživači su mjerili moždanu aktivnost žena dok su gledale slike hrane. Tokom istog dana, te žene su brzo hodale na pokretnoj traci 45 minuta, a nakon toga je mjerena njihova moždana aktivnost dok su gledale fotografije hrane.

Sedam dana kasnije, već pomenute žene nisu vježbale te je mjerena njihova moždana aktivnost prilikom gledanja fotografija hane. Takođe, vođena je i evidencija o tome koliko su hrane pojele u proteklih sedam dana.

Otkriveno je sledeće: žene su manje obraćale pažnju na fotografije nakon vježbanja te su bile fizički aktivnije ostatak dana nakon eksperimenta nego što je to bio slučaj u danima kada nisu vježbale.

Pored toga, otkriveno je i da žene koje vježbaju ne unose veće količine hrane kako bi “nadoknadile” kalorije koje su sagorjele vježbanjem. Dakle, vježbanje će vam pomoći da imate super tijelo i da izgubite kilograme. Nama zvuči odlično!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info