6 boja koje mijenjanju naš unutrašnji svijet

0

Različiti ljudi vole različite boje. Prema nekim naučnicima, svaka boja prenosi jedinstvenu poruku mozgu i to na kraju utiče na vaše raspoloženje. Evo kako različite boje utiču na naše raspoloženje na različite načine.

 

Žuta

Žuta je osvježavajuća i podmlađujuća boja koja vam može podići raspoloženje na sasvim novi nivo. Ona je reflektujuća i sunčana boja koja vam pomaže da budete pozitivni i optimistični. Ona uravnotežuje vaš um i drži vas u dobrom raspoloženju tokom cijelog dana.

 

Crvena

Crvena se smatra bojom koja stimuliše i daje energiju. Ona povećava samopouzdanje i poboljšava apetit. U crvenoj haljini ćete se osjećati i više nego samopouzdano. Ova boja je dinamična i može proizvesti iluziju fantazije. Od nje se možete osjećati moćno i dominantno. Pored toga, ona se smatra i bojom ljubavi. Ona vas čini strastvenima u spavaćoj sobi.

 

Narandžasta

I narandžasta se smatra bojom ljubavi. Ova boja je zabavna i zaista dojmljiva. Narandžasta vam može pomoći da se osjećate hrabro i da se razlikujete od drugih. Samim tim, ona može učiniti da se osjećate srećnije. Ona se, zapravo, smatra antidepresivnom bojom.

 

Zelena

Zelena boja vam pomaže da se osjećate opuštenije. Ona odmara oči, vraća energiju i donosi osjećaj smirenosti. Simbol je odanosti, nade i jedinstva.

 

Plava

Plava boja vam može opustiti mišiće. Ona snižava krvni pritisak i ostavlja umirujući efekat. Idealna je za hiperaktivnu djecu te se smatra bojom koja iscjeljuje.

 

Ružičasta

Ružičasta je trendovska boja koja se smatra djevojačkom bojom. Ova umirujuća boja simbol je čiste ljubavi, ljepote i nevinosti. Ružičasta je romantična boja koja umiruje vaša čula.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info