Trošite li previše novca na ove kozmetičke proizvode

0

Ako postoji jedna oblast u kojoj uvijek premašimo budžet, to je onda definitivno kozmetika. Ako ste i vi jedna od nas koja je zabrinuta oko toga i želi da napravi određene korekcije, pratite naš jednostavni vodič kako da smanjite trošenje novca na određene kozmetičke proizvode.

Dezodorans


Vjerujemo da ste svi u iskušenju kada vidite one silne dezodoranse egzotičnih mirisa. Ali, imajte na umu da dezodoransi nisu ništa drugo do mirisna voda te njihov miris ne traje dugo. Predlažemo da u potpunosti smanjite potrošnju na ovaj kozmetički proizvod te da umjesto toga kupite dobar parfem.

Krema za depilaciju


Ako kupujete skupe kreme za depilaciju, onda je to definitivno kozmetički proizvod na kojem možete uštedjeti. Poenta korištenja kreme za depilaciju je da se spriječi osip na osjetljivim područjima. Na kraju, kreme za depilaciju se sastoje od pjene i sapuna. Ne preporučujemo da ih izbacujete iz upotrebe, ali sigurno možete smanjiti trošenje novca na skupe kreme koje sadrže, na primjer, miris avokada ili jojobe.

Proizvodi za skidanje šminke


Predlažemo da se držite podalje od skupih proivoda za skidanje šminke, a evo i zašto: “osnovni” proizvodi ove vrste sadrže hidratantne sastojke i acetone, a ništa više od toga vam nije potrebno. Pored toga, ako u potpunosti želite da prestanete trošiti na ove proizvode, onda vam je dovoljno da koristite tufer i kremu umjesto pomenutih skupih proizvoda.

Kreme za ruke i stopala


Da li vam je iko ranije rekao da su kreme za ruke i noge potpuna prevara? Koža na rukama i nogama ne razlikuje se radikalno od kože na ostatku tijela. Ako se ove kreme nalaze na vašem spisku za kupovinu, slobodno ih možete izbrisati sa spiska i ne trošiti novac na njih.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info