Hidratantna krema: Najveći kozmetički izum dvadesetog vijeka

0

Na tržištu se mogu pronaći razne kreme, ali jedna od njih je apsolutno savršena. Hidratantna krema. Nezavisno o godišnjem dobu, ona će učiniti čuda na vašoj koži. Evo i zašto je to tako.

 

Hidratantne kreme sadrže sva potrebna ulja

Hidratantne kreme sadrže mješavinu svih ulja koja su potrebna vašoj koži. Na primjer, one koje sadrže ulje avokada pomoći će vam da se izborite sa slobodnim radikalima te će spriječiti simptome preuranjenog starenja. Ili, ako koristite one koje sadrže ulje sjemenki grožđa, one će stvoriti nevidljivi omotač na vašoj koži koji će zadržavati vlažnost. Najbolje je da pročitate sastojke koji se nalaze u određenoj hidratantnoj kremi te birajte one koje sadrže što više prirodnih ulja.

 

Hidratantna krema sprečava znakove starenja

Da li ste znali da “posao” hidratantne kreme nije da samo zadržava vlažnost i čini vašu kožu mekanom i glatkom? Ona stimuliše ponovni rast elastina, kolagena i strukturnih proteina koji pomažu u održavanju elastičnosti i čvrstine kože. Pored toga, hidratantna krema može ublažiti crvenilo i svrab kože (koji se dešavaju usljed izloženosti sunčevoj svjetlosti) zbog zaštitnog faktora kojeg sadrži.

 

Hidratantna krema djeluje na svim tipovima kože

Izbor kozmetike prema tipu kože nekada može postati prava noćna mora. Međutim, na ovo slobodno možete zaboraviti kada birate hidratantnu kremu, jer se većina ovih krema može koristiti i za suhu i za masnu kožu. Posebni sastojci koji se u njima nalaze trebalo bi da drže pod kontrolom sebum – ulje koje proizvodi koža. Ona će vašu kožu ostaviti u savršenom stanju – ni previše masnu ni previše suhu. Već vam se sviđa hidratantna krema, zar ne? 🙂

 

Hidratacija tokom cijelog dana

Ako ne koristite hidratantnu kremu, onda je najbolje da isprobate nekoliko njih. Zašto? Ako osjetite da vam se koža prebrzo suši, onda prestanite koristiti tu kremu i probajte neku drugu. Odlična hidratantna krema bi trebala da održi vašu kožu vlažnom tokom cijelog dana. Kako ne biste “tapkali u mraku” ili potrošili previše novaca, najbolje je da na internetu pronađete iskustva drugih žena o hidratantnoj kremi koja vas interesuje. Ako krema ima pozitivne kritike, onda je nabavite i koristite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info