Kako izabrati boje za vaš dom

0

Krečenje. Eh. Nije baš najdraži posao. Još kada ne znate koju boju odabrati, a ne želite da se držite tradicionalne bijele boje, ovaj posao je još i teži. Hajde da malo zanemarimo tradicionalne boje i pokušamo nešto novo i odvažno. Da vidimo kako da najlakše izaberete boje za svoj dom.

 

Boja jorgovana

Boja jorgovana uliva jak osjećaj romantike i elegancije. Ako želite da date romantičnu notu vašem dnevnom boravku, ofarbajte ga ljubičastom ili bojom jorgovana. Vjerujte nam, svijetle boje poput jorgovana i ljubičaste veoma su umirujuće i opuštajuće. Takođe, poznate su i kao boje sa ljekovitim svojstvima.

 

Boja okeana

Ako se zamišljate kako živite na moru, onda je boja okeana prava boja za vaš dom. Isprobajte paletu boja morskog plavetnila, kao što su: svjetlije nijanse plave, morsko zelena, nijanse smaragda. Koristite sve nijanse plave i zelene boje koje možete naći.

 

Urbani stil: dva zida, dvije boje

Da li ste pristalica urbanog stila? Pokušajte koristiti duboke i bogate tonove kako biste ga postigli. Naravno, ako je jedan zid tamniji, potrebno je da drugi bude svjetliji. Ovo će otvoriti prostor te će se on činiti većim nego što to zapravo jeste.

 

Kuhinja i osvjetljenje

Važno je zapamtiti da se ton boja u većim prostorijama može promijeniti u prisustvu svjetla. U kuhinji možete isprobati nijanse sive boje te ćete na taj način dobiti elegantan i sofisticiran ambijent. Potrebno je i da razmislite o tome kako se možete “poigrati” sa osvjetljenjem u kuhinji, s ciljem dobijanja željene boje zidova. Oštra svjetla usmjerena prema dole se mogu koristiti da kuhinji daju moderan i savremen izgled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info